2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Kék hírek

Gondnokát verte meg egy férfi

A Komlói Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a Komlói Polgármesteri Hivatalban gondnokát bántalmazta.

A vádlott cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alatt áll. Jövedelmét hivatásos gondnoka kezelte, aki a kötelező kiadások után megmaradó pénzt hetente adta át a férfinak.

A férfi 2022 januárjában azért kereste fel a Komlói Polgármesteri Hivatalt, hogy gondnokától átvegye költőpénzét. A gondnok az egyik kiadó ablak mögött összekészítette a pénzt és átadta az ablak túloldalán álló vádlottnak. Közölte vele azt is, hogy ugyan 8.300 forint járna neki, de elegendő váltópénz hiányában 8.500 forintot ad és ezért a következő héten 8.300 forintot fog kapni. A vádlott a pénz átvétele után minden előzmény nélkül benyúlt az ablakon és kezét ökölbe szorítva ráütött gondnoka fejére, közben szidalmazta őt. Ezután sietve eltávozott.

A sértett nő a vádlott bántalmazásától nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A hivatásos gondnok közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlott cselekménye könnyű testi sértés vétségének és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, ez utóbbi büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!