2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Gipszelt kézzel verte nyakon a sétálót

2021. április 28., szerda 07:14

A garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 1 év 11 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörös visszaeső férfit, aki gipszelt kezével ütött meg egy járókelőt, az ügyészség súlyosításért fellebbezett az ítélettel szemben.

A férfi 2019. március 18. napján 13 óra körüli időben Esztergomban a Jókai utcában haladt a Széchenyi tér irányába élettársával, amikor velük szembe, az Árok utca irányába haladt sértett és osztálytársa, akik ekkor jöttek ki közeli gimnáziumból.

A férfi jobb kezén egy korábbi sérülése miatt gipszkötés volt elhelyezve. A gipszkelt kezű férfi és élettársa elhaladtak a sértett és osztálytársa mellett, majd néhány méterrel távolabbról a férfi a sértett és barátja után ordított, őket indulatosan „mit képzeltek?” kérdéssel számonkérte, majd visszafelé indult a sértett és barátja irányába, akik nem értették ezt viselkedést.

A férfi odaért az időközben megálló sértetthez, akit élettársa útmutatása alapján számon kért, amiatt, hogy élettársa elmondása szerint a sértett korábban több alkalommal cigarettát kért tőle, aki nem adott neki, ezért őt a sértett megkergette. Az elkövető a választ meg sem várva sértettet 3 alkalommal a gipszkötésben lévő jobb kezével megütötte, az ütések sértett arcának bal fül alatti részét és nyakának bal oldali részét találták el. A sértettnek emiatt 8 napon belül gyógyuló arczúzódása keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság az elkövetőt 1 év 11 hó börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt.

Az ügyészség az elsőfokú ítélettel szemben, a vádlott terhére, a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosításáért jelentett be fellebbezést. A vádlott és védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség