2021. 12. 01. Szerda Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Kék hírek

Gátlástalanul és könyörtelenül

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki társaival éjjel, a házukba betörve könyörtelenül rabolt ki egy családot.

A Tatabányai Törvényszék a férfit minősített rablás bűntette és többrendbeli más bűncselekmény miatt, mint különös visszaesőt 12 év fegyházbüntetésre, 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság 10 rendbeli lopás miatt emelt vád alól felmentette.

A nem jogerős ítélet szerint az arcukat eltakaró, kesztyűt viselő, fejlámpával és elemlámpával világító rablók az éjszaka közepén a törtek be a házba. Magukat rendőröknek kiadva a hálószobájukban rárontottak az alvó férfira, élettársára és gyermekeire, mind a négyüket megkötözték, értékek után kutattak, míg egyikük őket őrizte. A nőt megfenyegették az ujjai levágásával, a férfi takaróval letakart fejét ököllel ütötték majd megfenyegették a gyermekei megölésével, körmének letépésével. A férfi, az élettársa, és az egyik gyermeke ujjhegyét késsel szurkálták a pénz átadása, illetve a széf kódjának megadása érdekében. A rablók a megkötözött családtagokat az egyik szobába bezárták, és több millió forint értékben készpénzt, valutát, ékszereket és órákat eltulajdonítva távoztak.

A vádlott továbbá több településen éjjel betöréses lopásokat követett el egyedül, miközben a sértettek otthon aludtak.

Az ügyész a felmentés miatt és a büntetés súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a férfi elkövette azokat a bűncselekményeket is, amiben felmentette a bíróság. A büntetése súlyosítandó, mert a törvény fokozottabb szigora alkalmazandó a legsúlyosabb vagyon elleni erőszakos bűncselekményt gátlástalanul és könyörtelenül - részben kiskorúak sérelmére - elkövető férfival szemben, valamint a sorozatos betöréses lopásokra figyelemmel.

Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.

Győri Fellebbviteli Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Élet a vonal végén

A budapesti rendőrök a járőrautók hangjelzései és folyamatos telefonkapcsolat segítségével időben megtaláltak egy nőt, aki Normafán lett rosszul.

Mintha az övé lett volna

Vásárláskor a terminál jelezte, hogy lopott bankkártyával fizetne a vevő. A mezőtúri nyomozók elszámoltatták a feltételezett elkövetőt, aki beismerő vallomást tett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!