2021. 10. 27. Szerda Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 12:50

Kék hírek

Folytatódik az eljárás a 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő férfi ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést annak a jánoshalmi férfinek az ügyében, akit a kiskorú ismerőse sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék a távollétében 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi szexuális kapcsolatot alakított ki a lakókörnyezetében élő 11 éves lánnyal, aki az ideje nagy részét a férfi lakásában töltötte, a tanulmányait nagymértékben elhanyagolta, emiatt a kormányhivatal elrendelte a védelembe vételét. Ennek ellenére a férfi és a kiskorú sértett között kialakult kapcsolat továbbra is fennmaradt részben amiatt, mert a férfi a lányt annak érzelmi manipulálása útján igyekezett maga mellett tartani.

A vádlott a büntetőeljárás során elrejtőzött, a törvényszék vele szemben az elsőfokú ítéletet a távollétében hozta meg, elfogatóparancs alapján csak ezt követően fogták el. A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása, a védő annak enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést – a korábban távollévő férfi elfogására tekintettel – azzal tartotta fenn, hogy tárgyalás tartására és bizonyítás felvételére tett indítványt. A férfi tekintetében az elrejtőzése és a nem jogerősen kiszabott büntetés súlyossága miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a fellebbviteli főügyészség egyidejűleg a letartóztatás elrendeléséről rendelkező elsőfokú végzés helybenhagyását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének továbbá a letartóztatása fenntartásának a kérdésében a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Karambolozott az embercsempész, aztán továbbhajtott – elfogták

A brazil férfi Kiskunmajsán volt egy baleset okozója egy furgonnal, ám megállás nélkül elmenekült a helyszínről. 2021. október 27.

Szaladt a lopott kerékpárral

A 39 éves férfi egy tatai intézmény kerékpárját ellopta, amit később a nyomozók a lakcímén megtalálták. Az elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták. 2021. október 27.

Szabadidős rendőr fogta el a telefontolvajt

Vásárlás közben fogta el a szabadidős rendőr a telefontolvajt. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Hajnali meglepetés

A szécsényi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki Rimócon az otthonában bántalmazta ismerősét.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!