2021. 10. 23. Szombat Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között

Következik:

Hírek 10:00

Kék hírek

Folytatódik az eljárás a 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő férfi ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést annak a jánoshalmi férfinek az ügyében, akit a kiskorú ismerőse sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék a távollétében 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi szexuális kapcsolatot alakított ki a lakókörnyezetében élő 11 éves lánnyal, aki az ideje nagy részét a férfi lakásában töltötte, a tanulmányait nagymértékben elhanyagolta, emiatt a kormányhivatal elrendelte a védelembe vételét. Ennek ellenére a férfi és a kiskorú sértett között kialakult kapcsolat továbbra is fennmaradt részben amiatt, mert a férfi a lányt annak érzelmi manipulálása útján igyekezett maga mellett tartani.

A vádlott a büntetőeljárás során elrejtőzött, a törvényszék vele szemben az elsőfokú ítéletet a távollétében hozta meg, elfogatóparancs alapján csak ezt követően fogták el. A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása, a védő annak enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést – a korábban távollévő férfi elfogására tekintettel – azzal tartotta fenn, hogy tárgyalás tartására és bizonyítás felvételére tett indítványt. A férfi tekintetében az elrejtőzése és a nem jogerősen kiszabott büntetés súlyossága miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a fellebbviteli főügyészség egyidejűleg a letartóztatás elrendeléséről rendelkező elsőfokú végzés helybenhagyását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének továbbá a letartóztatása fenntartásának a kérdésében a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni. 2021. október 22.

Együtt a gyermekek biztonságáért

Több megye rendőrei, pedagógusai és oktatási szakemberei gyűltek össze Tatabányán, hogy megvitassák a BKA és a KEVE program gyakorlati tapasztalatait. 2021. október 22.

Nem lett belőlük vacsora

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai a közúti határátkelőhelyen elfogtak két férfit, akik 4350 rákot akartak az országba szállítani. 2021. október 22.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!