2021. 10. 16. Szombat Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Kék hírek

Folytatódik az eljárás a 11 éves lánnyal szexuális kapcsolatot létesítő férfi ügyében

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést annak a jánoshalmi férfinek az ügyében, akit a kiskorú ismerőse sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és szexuális visszaélés bűntette miatt a Kecskeméti Törvényszék a távollétében 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A nem jogerős elsőfokú ítélet szerint a fiatal férfi szexuális kapcsolatot alakított ki a lakókörnyezetében élő 11 éves lánnyal, aki az ideje nagy részét a férfi lakásában töltötte, a tanulmányait nagymértékben elhanyagolta, emiatt a kormányhivatal elrendelte a védelembe vételét. Ennek ellenére a férfi és a kiskorú sértett között kialakult kapcsolat továbbra is fennmaradt részben amiatt, mert a férfi a lányt annak érzelmi manipulálása útján igyekezett maga mellett tartani.

A vádlott a büntetőeljárás során elrejtőzött, a törvényszék vele szemben az elsőfokú ítéletet a távollétében hozta meg, elfogatóparancs alapján csak ezt követően fogták el. A törvényszék ítélete ellen az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása, a védő annak enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a büntetés súlyosítása iránti fellebbezést – a korábban távollévő férfi elfogására tekintettel – azzal tartotta fenn, hogy tárgyalás tartására és bizonyítás felvételére tett indítványt. A férfi tekintetében az elrejtőzése és a nem jogerősen kiszabott büntetés súlyossága miatt a szökés, elrejtőzés veszélye fennáll, ezért a fellebbviteli főügyészség egyidejűleg a letartóztatás elrendeléséről rendelkező elsőfokú végzés helybenhagyását is indítványozta.

A vádlott büntetőjogi felelősségének továbbá a letartóztatása fenntartásának a kérdésében a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Olaszliszkai tragédia: tizenöt éve gyilkolták meg Szögi Lajost

Máig indulatokat gerjeszt a 2006. október 15-én történt brutális gyilkosság, amelynek során csoportosan támadtak és vertek halálra Olaszliszkán egy tiszavasvári tanárt. 2021. október 15.

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a férfi, akit az esztergomi rendőrök nyolc rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. 2021. október 15.

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!