2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Kék hírek

Fogházra számíthat a kocsmai verekedő

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 53 éves somoskőújfalui férfi ellen, aki egy kocsmában támadta meg falubelijét. A büntetett előéletű vádlottnak elítélése esetén korábbi felfüggesztett szabadságvesztését is le kell töltenie.

  • Fogházra számíthat a kocsmai verekedő

A vád szerint a vádlott 2020. július 11-én, a késő délután, Somoskőújfalun, az egyik kocsmában italozott, amikor felfigyelt a kocsmából az utcára kilépő férfira. Az erősen ittas elkövető minden előzmény nélkül belekötött a férfiba, kiabált, sértegette, mire a férfi visszament a presszó kerthelyiségébe. A férfi azonban követte, továbbra is kiabálva sértegette, majd rátámadt. Megragadta a nyakát, melyből a férfi csak úgy tudott kiszabadulni, hogy a vádlottat lábon rúgta, aki ettől a földre esett.

A büntetett előéletű férfival szemben a Salgótarjáni Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat, és fogházbüntetés kiszabására tett indítványt. Mivel a férfi a cselekményét – ugyancsak garázdaság miatt kiszabott – felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el, a korábbi 6 hónap szabadságvesztését is le kell töltenie.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

Ugyan a megtámadott férfi is tettlegességet követett el, de jogos védelmi helyzetben volt, az őt ért jogtalan támadást törvényesen elháríthatta, ezért nem büntethető a vádlott megrúgása miatt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!