2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Fiatalkorú embercsempész balesetezett, ráadásul elhagyta utána a helyszínt

A Kecskeméti Járási Ügyészség embercsempészés, valamint a segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő bűntette miatt vádat emelt egy 17 éves moldáv férfival szemben, aki idén tavasszal szír „sétáltató” társa segítségével Magyarországra illegálisan bejutott migránsok szállítása közben lesodródott az útról és balesetet szenvedett, ráadásul sérült embereket maga mögött hagyva elmenekült a helyszínről.

  • Fiatalkorú embercsempész balesetezett, ráadásul elhagyta utána a helyszínt

A vádirat szerint a 17 éves moldáv férfi – az ügy vádlottja – 2022. március 18-ra virradó éjjel Katymáron a szír állampolgárságú, ún. „sétáltató” társa segítségével Szerbiából meg nem engedett módon, iratok nélkül bejutott 13 szír migránst az általa vezetett olasz honosságú személyautóba felvette azért, hogy Ausztriába szállítsa őket.

Röviddel az elindulásuk után a bácsbokodi határrendészeti járőrök megkülönböztető jelzést használva meg akarták állítani és ezért követni kezdték a csempész járművet, azonban a vezetői engedélyt sosem szerzett fiatalkorú nagy sebességgel elmenekült. Bácsalmás lakott területén, egy jobbra ívelő útkanyarulatban letért az úrpadkáról, majd onnan az árokba sodródott, végül a kerekein megállt. Ezután a fiatalkorú embercsempész a helyszínről gyalog távozott anélkül, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a balesetben könnyebben megsérült utasainak. Nem jutott messzire, mert a járőrök gyorsan elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a fiatalkorút embercsempészés, továbbá segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja, ezért vele szemben fiatalkorúak fogházbüntetésének kiszabását, valamint mobiltelefonok és a csempészjármű elkobzását indítványozza. A letartóztatásban lévő fiatalkorú ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!