2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Kék hírek

Feljelentéssel indult a halőrök országos találkozója

Szeptember 19-én, hétfőn Szarvason kezdetét vette az V. Országos Halőri Verseny és Szakmai Találkozó. A rendezvény házigazdája – immár harmadik alkalommal – a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ).

  • Feljelentéssel indult a halőrök országos találkozója

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tagszervezetei és tagegyesületei által delegált háromfős csapatok – szám szerint 29 – három napon keresztül mérkőznek meg egymással – számolt be honlapján a Mohosz.

Az első nap a szakmai előadásokról és az elméleti versenyszámról szólt. Dr. Györe Károly igazságügyi szakértő az elektromos halászgépekről tartott előadást.

Őt Boros Ferenc Zsolt, a békési tájegység fővadásza követte, aki a nagy kárókatona és az eurázsiai hód gyérítésének jogi hátterét ismertette.

Az ebéd után Tóth Zoltán Zsolt alezredes a rendészeti feladatokat ellátó személyekre vonatkozó jogszabályi előírásokat mutatta be gyakorlati példák alapján. 

 

Ezek után Pfeifer Rikárd (Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség), Havranek Mihály (Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.), Dudás Tibor (Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége) és Donkó Péter (Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) számolt be a szervezetük által végzett kormorángyérítéssel kapcsolatos tapasztalataikról.

Az első, elméleti versenyszámban a triók két tagjának egy esetleírás alapján kellett halvédelmi szabálysértési feljelentést készítenie, amíg a harmadik versenyzőnek egy 72 kérdésből álló tesztet kellett kitöltenie.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!