2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Olimpiai álom Erdélyben 11:00

Kék hírek

Felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat a baleseti sérültet magára hagyó sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves szlovák állampolgár ellen, aki elütött egy ittas személyt, akinek ezután nem nyújtott segítséget.

  • Felfüggesztett szabadságvesztésre számíthat a baleseti sérültet magára hagyó sofőr

A férfi 2021. július 14-én hajnalban Nagyoroszi lakott területén az ott megengedett sebességgel vezette személyképkocsiját, miközben az előtte lévő útszakaszon feküdt egy sötét, fényelnyelő színű ruházatot viselő, ittas férfi.

 

A vádlott nem észlelte az alakot, csak mikor áthajtott rajta. Mintegy 200 méter megtételét követően visszament a helyszínre, ott megállt, azonban a járműből ki sem szállt és rövid idő után elhajtott szlovákiai lakhelyére.

Mintegy fél óra elteltével egy arra közlekedő autós vette észre az úttesten fekvő sértettet, és hozzá segítséget hívott. A sérült személy ekkor még eszméleténél volt, azonban a kiérkező mentők szakszerű ellátása ellenére a helyszínen életét vesztette, mert sérülései az élettel összeegyeztethetetlenek voltak.

 

A baleset oka az volt, hogy a néhai sértett megszegte a gyalogosokra vonatkozó KRESZ előírást, miszerint köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amely az úttesten haladó járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.

 

A nyomozás során elvégzett bizonyítási kísérlet és az igazságügyi műszaki szakértői vélemény szerint a sértett csak féktávolságon belül volt észlelhető, így a vádlottnak nem volt lehetősége a baleset elhárítására – ugyanakkor a balesettel érintett jármű vezetőjeként segítséget kellett volna nyújtania megsérült személy részére.

 

Ezért a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a 30 éves férfivel szemben – aki a nyomozás során több mint két hónapig letartóztatásban is volt – segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, és figyelemmel büntetlen előéletére, valamint arra, hogy a baleset okozásáért nem terheli felelősség, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Varga Judit: Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek

Magyarország sorsáról csakis a magyar emberek dönthetnek, az ország szuverenitásának védelme kiemelt jelentőségű - mondta Varga Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője a szuverenitásvédelemmel összefüggő törvényjavaslatok együttes általános vitájában kedden az Országgyűlésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!