2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Éveken keresztül bántalmazta élettársát

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül, rendszeresen bántalmazta élettársát.

  • Éveken keresztül bántalmazta élettársát

Fotó: illusztráció (Shutterstock)

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi rendszeres alkoholfogyasztó és az italtól veszekedőssé, agresszívvá válik. 2017. december hónap és 2020. április hónap közötti időszakban, táti otthonukban az ittas állapotú vádlott rendszeresen tettleg bántalmazta a mozgásában korlátozott sértettet, lökdöste, pofozta, ököllel arcul ütötte, fejét a szekrénybe verte. A sértett sérülései alkalmanként nyolc napon belül gyógyultak.

A vádlott 2020. április 26-án 20:00 óra körüli időben, táti otthonukban, szintén ittas állapotban, előzetes szóváltást követően ismét bántalmazta a sértettet. Ennek során őt a nyakánál fogva két kézzel ráncigálta, majd az ágyra lökte, és sértettet a fején, továbbá testszerte ököllel ütötte, valamint megszorította a sértett nyakát.

A bántalmazás következtében a sértettnek súlyos agysérülése keletkezett, továbbá fennállt az életveszélyes állapot bekövetkezésének a reális lehetősége is.

A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével vádolta meg a férfit és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Törvényszék börtönbüntetést szabjon ki vele szemben, továbbá tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!