2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Kék hírek

Eredményes ügyészi fellebbezés a visszaeső tolvaj ügyében

A Balassagyarmati Törvényszék súlyosította annak a 26 éves Nógrád megyei férfinek a büntetését, aki ismerősei házából lopott, mely tettéért elsőfokon 8 hónap szabadságvesztésre ítélték.

  • Eredményes ügyészi fellebbezés a visszaeső tolvaj ügyében

A Salgótarjáni Járási Ügyészség 2020 decemberében emelt vádat az ügyben magánlaksértés vétsége és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt.

A vád szerint a férfi 2019. március 6. napján megjelent a sértett ingatlanjánál, majd a kerítésen átmászva bejutott az udvarra. A sértett otthon tartózkodó fia felszólította, hogy menjen el, a felszólítás ellenére a vádlott a teraszfeljáró üvegezett ajtajának üvegét berúgta, azon keresztül bejutott a házba, ahonnan kis idő múlva távozott.

Ugyanezen a napon a vádlott ismét megjelent a háznál, ugyanazzal a módszerrel bejutott az udvarra, majd a megrongálódott teraszajtón át bemászott a házba. A ház hálószobájának kulcsra zárt ajtaját berúgta, onnan készpénzt és egy 3 méteres kábellel rendelkező elosztós hosszabbítót tulajdonított el, majd a zsákmánnyal elhagyta a helyszínt.

A büntetett előéletű férfit a bűncselekmények elkövetéséért a Salgótarjáni Járásbíróság 8 hónap szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltás büntetésre ítélte. Az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosításáért, míg a védelem a vádlott felmentése érdekében fellebbezett. 

A Balassagyarmati Törvényszék az ügyészi fellebbezést alaposnak tartotta és a kiszabott büntetést - figyelemmel a súlyosító körülmények számbeli fölényére, valamint arra, hogy a férfi különös visszaesőként követte el cselekményét - 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra változtatta meg.

Az ítélet jogerős. 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!