2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kék hírek

„Ennek nem szabadna így lennie” - az orvosok hibája miatt hunyt el az 5 hetes kislány

A csöppség sürgősségi császármetszéssel jött világra.

  • „Ennek nem szabadna így lennie” - az orvosok hibája miatt hunyt el az 5 hetes kislány

Szívszaggató gyásszal kell megküzdeni a szülőknek, miután a kislányuk, alig 5 hetesen váratlanul meghalt, anélkül, hogy elhagyhatta volna a kórházat. A kis Sophia Mannan sürgősségi császármetszéssel jött a világra 2021 augusztus 6-án, a terhesség 29. hetében - írja a Mirror. 

A szülők Abdul Mannan és Sarah Farkas izgatottan várták, hogy ismét szülői örömök elé néznek. A várandósság talán egyik legnagyobb izgalommal várt érzése, amikor először éljük meg a baba rugdosását a pocakban, ez alól a kismama sem volt kivétel. A terhesség nagy része zökkenőmentesen is zajlott, a baba szépen fejlődött, sokat mozgott, egészen a terhesség 29. hetéig. Sarah ekkor vette észre, hogy a baba kevesebbet mozog. A kismama nem szeretett volna paramami lenni, de érezte, hogy valami nincs renden, ezért másnap ellátogatott a nőgyógyászához.

Az orvosok megállapították, hogy Sophiának szabálytalan a szívverése. Ezért Sarah kettes kategóriájú császármetszésre ütemezték elő. Ez azt jelenti, hogy 75 percen belül végzik el a beavatkozást, nem azonnal.

A rochdale-i bíróságon elhangzott, hogy talán megmenthető lett volna Sophia, ha azonnal műtétet javasolnak a családnak. Csakhogy kiderült, hogy nem volt elég orvos és nővér akkor a műszakban, ezért kellett várniuk. Dr. Melanie Newbould gyermekgyógyász szakorvos megállapította, hogy Sophia agykárosodást szenvedett, mert nem kapott elég oxigént az anyaméhben. Amikor világra segítették, azonnal gépre kellett kapcsolni, a légzési reflexe nem indult be.

 

A halottkém vizsgálata szerint a csöppség életét meg lehetett volna menteni, viszont az agyi károsodás elkerülhetetlen volt.

"Az egész helyzet nagyon szívet tépő volt és még most is az. Valamit tenni kell a személyzethiány ellen, mert ennek nem szabadna így lennie, különösen egy olyan osztályon, mint a szülészet. Mindannyian szeretjük lányunkat. Annyit harcolt születése óta, és soha nem látta, hogyan nézünk ki, de nagyon fog hiányozni, mindig és örökké a mi kis napraforgónk lesz"- nyilatkozták a vizsgálat után a szülők.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!