2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Elvágta az anyja torkát, mert az ördög azt mondta neki

Hír TV

2017. november 22., szerda 15:34, frissítve: szerda 15:47

Elismerte bűnösségét a bíróságon az a mezőkövesdi nő, aki üvegszilánkkal vágta el saját anyja torkát. A skizofréniában szenvedő nő szerint az ördög utasította a gyilkosságra.

A vádlottat az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből vitték a tárgyalóterembe. Paranoid skizofréniában szenved. Azzal vádolják, hogy idén februárban egy veszekedés közben megölte a vele egy házban élő nyolcvanéves édesanyját.

Az ötvenhárom éves nőnél három éve állapították meg a betegséget. Gyógyszereket kapott, de szedésüket abbahagyta, így állapota folyamatosan romlott. Tévképzetei támadtak, hangokat hallott. Azt mondta, az ördög irányítja, és ő parancsolta neki, hogy ölje meg az anyját.

Édesanyja az erősödő tünetei miatt be akarta vitetni a pszichiátriára. Ennek során dulakodás alakult ki köztük, ami közben kitört a szobaajtóból az üveg, aminek a darabjával a gyanúsított Antal Imréné sértett nyakát teljes szélességében elvágta, aki ennek eredményeként vérzéses sokk következtében a helyszínen elhalálozott - ismertette a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség ügyésze, Radványi Zsolt.

A nő a támadás után értesítette a testvérét, aki odaérve hívta a rendőrséget. A vádlottat a helyszínen elfogták és előállították.

A vádlott a bíróságon nem tett vallomást. Korábbi kihallgatásain azt mondta, a gyilkosság napján megszállta az ördög. Vallomásait a bíró olvasta fel.

Felment a pulzusom. Szerettem őt. Nem értik, hogy mi történik. Nem lehet megállítani a gonoszt. Ott leszek a Sátán börtönében – idézte Dósa Ágnes.

Az elmeorvosi szakvélemény szerint a vádlott betegsége miatt képtelen volt felismerni tette következményeit, és tartani kell attól, hogy másokat is bántani fog, ezért rendelték el ideiglenes kényszergyógykezelését.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!