2022. 07. 03. Vasárnap Kornél, Soma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Kék hírek

Eltiltották a gyerekeitől a kislányát elhanyagoló várpalotai nőt

Megszüntették egy várpalotai nő kiskorú gyermekek feletti szülői felügyeleti jogát, mert kiderült, hogy elhanyagolta a kislányát és durván is bánt vele. Először még úgy döntöttek, hogy az idősebb gyerekével tarthatja a kapcsolatot, de egy bírói döntés értelmében már ezt sem teheti meg.

2016 nyarán a náthás kislányát "rendezetlenül", iratok és gyógyszerek nélkül, a gyermeknevelésre egyébként is alkalmatlan körülmények között élő szomszédjaira bízta. Az ügyészi közleményben azt írják, két évvel ezután, 2018 októberében a még csak 9 éves beteg kislányt magára hagyta. Ő dolgozott, de a gyerek akkor már több mint egy hete nem volt iskolában.

A nő ellen indult nyomozás során az is kiderült, hogy 2017 decemberében gondozatlan terhességből ikreket szült otthon, akik előbb kórházba, majd nevelőszülőhöz kerültek.

2018 szeptemberében a gyermeke sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt börtönbüntetésre ítélték a nőt és a korábbi felfüggesztett börtönbüntetése végrehajtását is elrendelték, a szülői felügyeleti jog megszüntetése iránti igény érvényesítését pedig egyéb törvényes útra utasították.

Az ügyészek polgári peres eljárásban nyújtottak be keresetet az anya kiskorú gyermekek feletti szülői felügyeleti jogának megszüntetése iránt azzal, hogy az ítélet hatálya a döntés után született gyermekeire is terjedjen majd ki. A Veszprémi Járásbíróság az ügyészi keresetnek helyt adva az anya szülői felügyeleti jogát a gyermekei és a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában is megszüntette, de feljogosította a nőt arra, hogy a nagyobb lányával kapcsolatot tartson.

Az ügyészek e döntés ellen is fellebbeztek, miután a szülői felügyeleti jogától megfosztott nővel való kapcsolattartást megalapozó különleges indok nem merült fel. A Veszprémi Törvényszék másodfokú bíróságként helyt adott a fellebbezésnek és mellőzte a kapcsolattartás lehetőségére vonatkozó rendelkezést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jégcsuszamlás történt a Dolomitokban

Legalább hatan vesztették életüket vasárnap az észak-olaszországi Dolomitok legmagasabb hegycsoportjának, a Marmoladának lejtőin egy jégcsuszamlás következtében.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!