2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Kék hírek

Elmaradt a halvacsora: 11 pontyot találtak az orvhalászok nyakzóhálójában

Tiltott helyen tiltott eszközzel fogta a pontyokat két orvhalász, de a betervezett halvacsora végül elmaradt, mert a rendőrök a kukoricásban elbújt férfiakat elfogták, a halakat pedig kiszabadították és visszaengedték a vízbe.

  • Elmaradt a halvacsora: 11 pontyot találtak az orvhalászok nyakzóhálójában

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy tolnai megyei Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt – írja a police.hu. 

Ez alapján két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat és annak környékét augusztus 7-én 13 órától. 15 óra körüli időben két férfit vettek észre, akik a közeli kukoricásban és a partszéli nádasban a kezükben egy zsákkal és két fakaróval a víz felé haladtak. 

Később a zsákból két nyakzóhálót (lesháló) vettek elő és azokat kifeszítették a tóban, majd elindultak a kukoricásban visszafelé. 

A rendőrök ekkor azonban lecsapták rájuk, elfogták és megbilincselték őket, majd visszamentek velük a halász eszközeikhez. 

A hálókban addigra már 11 darab ponty raboskodott, amelyeket gyorsan kiszabadítottak és visszaengedtek a vízbe. 

A halak összsúlya 34,8 kilogramm volt, eltulajdonításukkal 52.200 forint kár érte volna a tó tulajdonosát. 

A 27 és 25 éves iregszemcsei férfiak lakhelyén kutatást tartottak, de más tiltott halász eszközt vagy lopott halat nem találtak náluk.

A gyanúsítottakat előállították a Tamási Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük.  

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!