2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A kenguru

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

Elítélték a náci haláltáborok legidősebb őrét: a 101 éves férfi súlyos éveket kapott

Hiába tagadta a vádakat, az ellene felmutatott bizonyítékok cáfolhatatlanul rámutattak annak a 101 éves idős férfinak a bűnösségére, aki több ezer ember halálában játszott közre az egyik náci haláltáborban. Elítélte a német törvényszék a náci haláltáborok eddigi legidősebb őrét.

  • Elítélték a náci haláltáborok legidősebb őrét: a 101 éves férfi súlyos éveket kapott

A Brandenburg an der Havel-i törvényszék jelentése szerint Josef Schützöt kedden ítélték el Németországban: az idős férfi öt év börtöntüntetést kapott.

Schützöt, aki 1942-45 között a sachsenhauseni tábor őre volt, több ezer ember halálában való bűnrészességért ítélték el. A férfi 21 éves volt, amikor a náci őrség tagjaként Sachsenhausenben kezdte el segíteni a nácikat. Schützöt bűnrészességgel vádolták volt szovjet hadifoglyok meggyilkolásában, illetve mások Zyklon-B gázzal történő kivégzésében.

Az idős férfi a per során végig tagadta, hogy a tábor őre volt, pedig az ügyészség számos bizonyítékkal támasztotta alá a vádat.

Josef Schütz azután kerülhetett a német igazságszolgáltatás elé, hogy 11 évvel ezelőtt egy volt SS-tiszt, John Demjanjuk elítélése precedenst teremtett. Az ügy ugyanis lehetővé tette, hogy az ügyészek vádat emeljenek a második világháborúban elkövetett náci bűnökben való segédkezésért. A per előtt bizonyítani kellett a gyilkosságban való közvetlen részvételt – szúrta ki a HVG.

 

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

Halálos fenyegetéseket kap Tóth Gabi

Halálos fenyegetéseket kap Tóth Gabi

Már az énekesnő kislányát is belekeverik a fenyegetésekbe. Az utóbbi időben megszaporodtak az ellene irányuló rosszindulatú üzenetek és telefonhívások.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!