2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Kék hírek

Elítélték a náci haláltáborok legidősebb őrét: a 101 éves férfi súlyos éveket kapott

Hiába tagadta a vádakat, az ellene felmutatott bizonyítékok cáfolhatatlanul rámutattak annak a 101 éves idős férfinak a bűnösségére, aki több ezer ember halálában játszott közre az egyik náci haláltáborban. Elítélte a német törvényszék a náci haláltáborok eddigi legidősebb őrét.

  • Elítélték a náci haláltáborok legidősebb őrét: a 101 éves férfi súlyos éveket kapott

A Brandenburg an der Havel-i törvényszék jelentése szerint Josef Schützöt kedden ítélték el Németországban: az idős férfi öt év börtöntüntetést kapott.

Schützöt, aki 1942-45 között a sachsenhauseni tábor őre volt, több ezer ember halálában való bűnrészességért ítélték el. A férfi 21 éves volt, amikor a náci őrség tagjaként Sachsenhausenben kezdte el segíteni a nácikat. Schützöt bűnrészességgel vádolták volt szovjet hadifoglyok meggyilkolásában, illetve mások Zyklon-B gázzal történő kivégzésében.

Az idős férfi a per során végig tagadta, hogy a tábor őre volt, pedig az ügyészség számos bizonyítékkal támasztotta alá a vádat.

Josef Schütz azután kerülhetett a német igazságszolgáltatás elé, hogy 11 évvel ezelőtt egy volt SS-tiszt, John Demjanjuk elítélése precedenst teremtett. Az ügy ugyanis lehetővé tette, hogy az ügyészek vádat emeljenek a második világháborúban elkövetett náci bűnökben való segédkezésért. A per előtt bizonyítani kellett a gyilkosságban való közvetlen részvételt – szúrta ki a HVG.

 

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.
Grád Ottó: Lesz elég üzemanyag, ha a lakosság önmérsékletet tanúsít

Grád Ottó: Lesz elég üzemanyag, ha a lakosság önmérsékletet tanúsít

A MOL Facebook posztban kérte az autósokat, hogy mindenki csak annyi üzemanyagot vásároljon, amennyire valóban szüksége van. A társaság szerint lesz elegendő üzemanyag, de ehhez az is kell, hogy az autósok maximum 50 litert tankoljanak. A stúdióban Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!