2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Élettársa haját húzta, a fejét a csempébe verte, majd meg is rúgta

A Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. április 27-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki folyamatosan bántalmazta, fenyegette élettársát egy Hajdú-Bihar megyei településen.

  • Élettársa haját húzta, a fejét a csempébe verte, majd meg is rúgta

A bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében, ezért őt 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A férfit ezen felül a bíróság kitiltotta Berettyóújfalu és Bakonszeg közigazgatási területéről.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 tavaszától szerelmi viszonyt létesített a sértettel, akivel 2017 januárjától a nő házában élettársi kapcsolatban életek. A férfi 2017 január végétől 2018 július végéig terjedő időszakban

a sértettet egy-kéthavonta megverte, a haját tépte, megrugdosta, a fejét ököllel megütötte, sérelmére az emberi méltóságot súlyosan megalázó, erőszakos magatartást tanúsított.

A férfi 2017 nyarán az élettársával veszekedett a házban, majd megfenyegette őt, hogy a szobában lévő hosszabbítót a nyaka köré tekeri és megfojtja őt.

A férfi késsel a kezében kergette a megrémült nőt, aki menekülés közben az ágyra esett, a kezét pedig védekezésképp az arca elé tartotta. Az agresszív férfi a késsel a nő kezét megszúrta, amely során könnyű sérülést szenvedett, azonban fennállt a lehetősége annak, hogy súlyosabb sérülést okozzon.

2018 januárjában a vádlott és a sértett között ismét heves szóváltás alakult ki, a férfi erőszakos magatartásának hatására a nő a mosogató előtti padlóra esett, ahol a férfi a haját húzta, a fejét a csempébe verte, majd meg is rúgta. A bántalmazás miatt a nőnek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Az erőszak itt nem ért végett, 2018 április végén egy a ház udvarán tartott kerti összejövetelen a vádlott több meghívott jelenlétében vitatkozni kezdett élettársával, akit a kiabálást követően megtámadott, tenyérrel arcon ütött, a haját pedig megtépte. A bántalmazással azért hagyott fel, mert az ismerősök közbeléptek és lefogták a férfit.

A vádlott 2018. július 22-én azon háborodott fel, hogy a nő az ő kérése ellenére sem hagyja ott a munkahelyét és nem költözik el vele máshová. A férfi megöléssel fenyegette az élettársát, akit a hajánál fogva a földre rántott, majd fejbe rúgta. A sértett ekkor könnyebb sérülést szenvedett.

Dr. Pál Krisztina bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. Korábban is azért ítélte el őt a bíróság, mert az élettársa sérelmére testi sértést követett el. Ezen felül a családon belüli erőszak növekvő tendenciát mutat. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást.

A bíróság döntése nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

 

Debreceni Törvényszék

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!