2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Kék hírek

Életmentés: 4 kicsi köszönheti az életét a ráckevei halőröknek

Partra vetett hal helyett partra kidobott kiskutyák akadtak a halőrök „horgára” Ráckevén. Négy csöppnyi szőrgombóc lapult a nádasban éhesen, átfagyva, kettőt közülük meg is tudtak fogni. A két elszaladt kölyöknek tettek ki enni- és innivalót, hátha később visszamennek. A második kereső csoport még egy testvért megtalált, így most hárman az Ebsegély Alapítványnál várják biztonságban első oltásukat, később pedig szerető családjukat.

  • Életmentés: 4 kicsi köszönheti az életét a ráckevei halőröknek

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség hivatásos halőreinek nem feladatuk a kidobott kiskutyák mentése, de természetesen nem mennek el az árva életek mellett. Így volt ez az elmúlt hétvégén is, amikor négy magára hagyott, feltehetően kidobott tacskókeverék-kölyköt találtak az Északi-övcsatornánál. A csöppségek nagyon meg voltak ijedve, az egyik szőrmók még az egyik megmentője ujját is megharapta - írja a Bors.

 

„A két rájuk találó kollégámat, Kecskés Istvánt és Keidl Mátyást persze ez a kis incidens nem ijesztette el, meg akarták őket menteni a szinte biztos haláltól, pusztulástól" – mesélte a Borsnak Somogyi Zoltán hivatásos halőri csoportvezető. „Kettőt sikerült is megfogniuk, őket betették egy kutyaszállító boxba, és vitték az Ebsegély Alapítvány bankházai telephelyére. A másik kettő elszaladt, nekik tettek ki ételt, hátha visszamennek. Mi, Mándoki Bence kollégámmal második körben mentünk keresni őket, az egyiket sikeresen elkaptuk, már ő is biztonságban és melegben van az alapítványnál. Bevallom, megfordult a fejemben, hogy az egyik kölyköt örökbe fogadom, de van már otthon egy tacskóm és két staffim."

 

A Ráckevei Duna-ági halőrtől azt is megtudta a Bors, hogy felszerelésükben van chipleolvasó is, aminek nemcsak a rekordhalak hitelesítésénél, hanem az elszökött ebeknél is hasznát veszik. Szilveszter után ennek segítségével több, a petárdázás hangjától megijedt, elszökött kutyust vittek vissza gazdájukhoz. Ha nincs meg a tulajdonos, hívják az Ebsegélyt.

 

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!