2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Kék hírek

Élete végéig fegyházban marad a rákóczifalvai hármas gyilkosság miatt jogerősen elítélt férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően a Szegedi Ítélőtábla helybenhagyta az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette valamint kifosztás bűntette miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélt rákóczifalvai férfi ügyében hozott elsőfokú ítéletet

  • Élete végéig fegyházban marad a rákóczifalvai hármas gyilkosság miatt jogerősen elítélt férfi

A 29 éves  férfi Rákóczifalván brutális módon oltotta ki három ismerősének életét oly módon, hogy őket lényegében agyonverte.  A férfi tettének elkövetése után az elhunyt sértettek egyikének bakancsát eltulajdonította, egy másik áldozatának házából pedig ruhaneműket, élelmiszereket és illatszert is magával vitt.

Az ügyben az elsőfokon eljárt Szolnoki Törvényszék a fiatal férfit életfogytig tartó szabadságvesztésre és hosszú tartamú közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

Az elsőfokú ítélet ellen a cselekményeket a nyomozás során kezdetben beismerő, majd később azok elkövetését tagadó férfi és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés – az életfogytig tartó szabadságvesztésből legkorábban 30 év múlva történő feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének megállapítása – érdekében jelentett be fellebbezést.

A fellebbviteli főügyészség a nem jogerős ítélet helybenhagyását indítványozta. A Szegedi Ítélőtábla a 2022. január 11. napján kihirdetett jogerős ítéletével az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

A másodfokú bíróság a fellebbviteli főügyészség álláspontját osztva úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a férfi bűnösségére, cselekményeit törvényesen minősítette, a kiszabott büntetés megfelelően igazodik a terhére rótt bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyához és a bűnösségi körülményekhez. Az ítélőtábla is úgy látta, hogy a büntetéssel elérni kívánt célok enyhébb büntetéssel nem látszanak biztosítottnak. A férfi cselekményére és személyiségére tekintettel a másodfokú bíróság sem látott esélyt arra, hogy a jövőben a társadalom törvénytisztelő tagjává váljon.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lassan kiszárad a Rajna

Lassan kiszárad a Rajna

Akkora a szárazság a Rajnán, hogy a szállítóhajókat alig merik terhelni, nehogy zátonyra fussanak a folyón.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!