2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Eldurvult a „játék”: már nem tudták felébreszteni a fiatalt elítélt

Hír TV

2018. április 17., kedd 17:44, frissítve: kedd 17:55

Agyonverte zárkatársát egy 17 éves fiú a szirmabesenyői fiatalkorúak börtönében. Az eset 2017-ben történt, tárgyalását kedden kezdték el a Miskolci Törvényszéken. A vád szerint az előzetes letartóztatását töltő vádlott bizonyítani akarta új társának, hogy ő a főnök, ezért egy éjszaka felszólította, hogy verekedjen meg vele. A szintén 17 éves fiú kiállt ellene, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

2015 decemberében került a Borsod megyei Szirmabesenyő fiatalkorúak börtönébe a vádlottak padján ülő 19 éves fiatalember. 2017 februárjában zárkatársakat kapott, akik előtt a vád szerint bizonyítani akarta, hogy ő a főnök. Egyiküket február 27-én éjjel, két zárkaellenőrzés között verekedni hívta. Először csak imitálták az ütéseket, de később eldurvult a „játék”.

– Előbb ököllel, kisebb erővel az arcába vágott, majd erősebben, legalább közepes erővel kezdte a sértettet öklözni, arcon ütögetni, úgy, hogy T. Máté összecsuklott, a földre esett. Ekkor a sértett még felállt, kérte fiatalkorú H. Tibort, hogy kisebbeket üssön, de fiatalkorú H. Tibor beidegesedett, és ismét legalább közepes erővel fejen ütötte a sértettet, amitől néhai T. Máté ismét a földre esett. Ezt követően fiatalkorú H. Tibor legalább három alkalommal őt közepes erővel fejbe, illetve a tarkóján megrúgta – ismertette Déri Marianna Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség ügyésze.

A 19 éves fiú a verés közben többször elájult, de a vádlott minden alkalommal fellocsolta, és miután magához tért, tovább ütötte. Mindezt végignézte a zárka harmadik lakója, de tartott attól, hogy őt is megverik, ezért nem szólt semmit. A verekedés után mind a hárman lefeküdtek aludni, de másnap reggel a megvert fiút nem tudták felébreszteni.

– Zárkát nyitottunk, és a fogvatartott szinte teljesen eszméletlen állapotban volt, és úgy feküdt az ágyán. Megvizsgáltam, még légzése és pulzusa volt. Azonnal értesítettük a mentőt – mondta az egyik bv-őr.

A megvert fiú kómába esett, és két hónappal később meghalt.

A vádlott a Miskolci Törvényszéken nem tett vallomást. Korábban azt mondta, a sértett kérte meg, hogy tanítsa verekedni. „Én csak ütöttem, nem rúgtam meg egyszer sem. Elmondom, hogy egyszer verekedtünk, illetve vertem meg, amikor rosszul lett, utána már nem bántottam, illetve két pofont adtam neki, amikor az ágyon feküdt, hogy aludjon” – ismertette Feledi Tamás bíró.

Az eset idején a 17 éves vádlottat időközben csoportosan elkövetett rablás miatt 7 év börtönre ítélték. Most halált okozó testi sértés miatt kell felelnie.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!