2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Zöldövezet

Következik:

Radar 04:00

Kék hírek

Duna menti „pocsolyából” szabadítottak ki ott rekedt halakat

A csökkenő vízszint miatt egyre több az olyan terület, ahol veszélybe kerülnek a halak. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (Kemhesz) halőrei egy 400 négyzetméteres „pocsolyából” mentettek meg több fajhoz tartozó egyedet, és helyezték vissza azokat a Dunába.

  • Duna menti „pocsolyából” szabadítottak ki ott rekedt halakat

A Kemhesz tájékoztatása szerint augusztus 16-án, kedden az alacsony vízállás miatt a halőri szolgálat munkatársainak halakat kellett menteniük 

A halőrök – ahogy a szövetség fogalmaz – egy körülbelül 400 négyzetméteres „pocsolyából” szabadították ki az ott rekedt halakat. A segítség még időben érkezett, a helyszín vélhetően záros határidőn belül sártengerré változott volna.

Számos halfaj került elő, a többi között ponty, dévérkeszeg, lapos keszeg, bodorka, vörösszárnyú keszeg, balin, süllő, de találtak a halóban cifrarákot is. 

A kiszabadított halakat vödrökben gyűjtötték össze, és visszahelyezték azokat a Dunába.

Sajnos a nagy szárazságban számos olyan Duna menti terület alakul ki, ahol a víz eltűnésével, visszahúzódásával a holtágak, mélyedések kapcsolata szűnik meg az élővízzel, csapdába ejtve az ott lévő halakat. 

Legutóbb augusztus 10-én Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének (Főhesz) halőrei mentettek ki 500 őshonos és védett halat egy ilyen részről.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!