2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Duna menti „pocsolyából” szabadítottak ki ott rekedt halakat

A csökkenő vízszint miatt egyre több az olyan terület, ahol veszélybe kerülnek a halak. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének (Kemhesz) halőrei egy 400 négyzetméteres „pocsolyából” mentettek meg több fajhoz tartozó egyedet, és helyezték vissza azokat a Dunába.

  • Duna menti „pocsolyából” szabadítottak ki ott rekedt halakat

A Kemhesz tájékoztatása szerint augusztus 16-án, kedden az alacsony vízállás miatt a halőri szolgálat munkatársainak halakat kellett menteniük 

A halőrök – ahogy a szövetség fogalmaz – egy körülbelül 400 négyzetméteres „pocsolyából” szabadították ki az ott rekedt halakat. A segítség még időben érkezett, a helyszín vélhetően záros határidőn belül sártengerré változott volna.

Számos halfaj került elő, a többi között ponty, dévérkeszeg, lapos keszeg, bodorka, vörösszárnyú keszeg, balin, süllő, de találtak a halóban cifrarákot is. 

A kiszabadított halakat vödrökben gyűjtötték össze, és visszahelyezték azokat a Dunába.

Sajnos a nagy szárazságban számos olyan Duna menti terület alakul ki, ahol a víz eltűnésével, visszahúzódásával a holtágak, mélyedések kapcsolata szűnik meg az élővízzel, csapdába ejtve az ott lévő halakat. 

Legutóbb augusztus 10-én Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének (Főhesz) halőrei mentettek ki 500 őshonos és védett halat egy ilyen részről.

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!