2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Bűnösök kora

Következik:

Vezércikk 03:00

Kék hírek

Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt

Tóból mentett ki egy öngyilkosságra elszánt férfit a tiszavasvári rendőrök.

  • Dráma a tiszavasvári tónál: a halál torkából mentettek meg egy fiatalt

Már útközben felkészültek az életmentésre a Tiszavasvári Rendőrkapitányság munkatársai, akik arra kaptak utasítást augusztus 7-én 18 óra 28 perckor, hogy azonnal menjenek a tiszavasvári csónakázó tóhoz, mert a bejelentő fia öngyilkos akar lenni. 

A férfi testvére a tó partján várta a rendőröket. Tőle megtudták, hogy fivére öngyilkossági szándékát kiabálva a tó felé szaladt, de nem tudta feltartóztatni, és azóta a nádas felől már egy csobbanást is hallott.

Tamás István és Lakatos Gyula rendőr főtörzsőrmesterek a tavat abból az irányból közelítették meg, amerről a csobbanást lehetett hallani. Náddal sűrűn benőtt tópart nehezítette a keresést, a rendőrök térdig gázoltak a vízbe és botokkal-kézzel törték a nádat, hogy láthatóvá váljon a vízfelszín, így haladtak a tavon körbe. Közben segítséget kértek, és a mentőszolgálatot is értesítették.

A rendőrség beszámolója szerint óráknak tűnő percekig kutattak, amikor Tamás István főtörzsőrmester a vízben állva szétnyitotta a nádat, és megpillantotta a parttól pár méterre a vízben félig elmerülve hanyatt fekvő férfit. 

Azonnal közelebb ment, megragadta a karját, és a part felé húzta, miközben próbált kommunikálni vele. Társának kiáltva jelezte, hogy megtalálta a férfit, akit kerestek és végül együttes erővel a biztonságos szárazföldre segítették.

Mentése közben a 22 éves férfi magához tért, látható sérülése nem volt, a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!