2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Kék hírek

Delfinek mentettek meg egy férfit a cápatámadástól – videó

Sokak álma a delfinekkel való úszás, egy brit férfi esetében azonban nem csak a szórakozásról, de a túlélésről is szólt az élmény.

  • Delfinek mentettek meg egy férfit a cápatámadástól – videó

A nottinghami Adam Walker éppen az delfinekkel úszott, amikor egy kétméteres nagy fehér cápa jelent meg tőle alig néhány méterre – írja a Daily Mail alapján a 24.hu. 

A férfi épp a 22 kilométeres Cook-szorost úszta át, amikor a cápa elment alatta. A férfi elmondta, próbált nem pánikolni, és a céljára koncentrálni. 

Szerencséjére az emlősök védőgyűrűt alkottak körülötte, amikor a cápa közeledett, megvédve őt az esetleges támadástól. 

A delfineknél egyébként gyakori taktika, hogy csoportokba verődve védik meg egymást a veszélyes ragadozóktól, és gyakran sikerül is elüldözniük a támadókat.

Az úszó elmondása szerint barátja az indulás előtt azt mondta neki, nem kell aggódnia a cápák miatt a vízben, ugyanis ilyen közel a parthoz nem szoktak támadni. 

 

Bizonyára a rutin is segítette a férfit, ugyanis két másik alkalommal is találkozott már cápákkal úszás közben, amikor Hawaiin és a japán Tsugaru-csatornában úszott.

„Miután körém gyűltek, néhány perc múlva a cápa eltűnt, a delfinek viszont még 50 percig velem maradtak, ami csodálatos élmény volt. Ez az úszás örökre megmarad az emlékeimben” – nyilatkozta Adam Walker. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!