2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Családi drogüzelmek egy budai társasházban

A KR NNI a napokban csapott le a kábítószerkereskedő rokonságra. Közel 15 kg drogot találtak náluk. Egy testvérpár, egyikük felesége, valamint édesapjuk gyanúsított az ügyben.

  • Családi drogüzelmek egy budai társasházban

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály (KR NNI NBEFO) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályán indult nyomozás egy budai család illegális tevékenységével kapcsolatban. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a família a napi betevőjét drogüzleteivel fedezi. A KR NNI nyomozói beazonosítottak többtucat olyan fogyasztót, akik tőlük vásárolták a különböző kábítószereket.

A nyomozók a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának bevetési egységeivel közösen egyszerre csaptak le mind a négyükre: a 28 éves K. Tamásra, a 30 éves K. Gergelyre, annak 41 éves feleségére, K. P. Mónika Erzsébetre és az apukára, az érdi 50 éves K. György Zsoltra. A lakásaikban tartott kutatások során a rendőrök gyanúja beigazolódott, mert a kábítószerek szinte teljes tárházát megtalálták náluk. Bár vegyészszakértő kompetenciája a lefoglalt növényi törmelékek, porok és tabletták hatóanyagtartalmának megállapítása, az elsődleges vizsgálatok alapján valamennyi lefoglalt anyag valószínűleg kábítószer.

Az elosztóközpont vélelmezhetően a házaspár budai lakásában volt. A nyomozók találtak ott digitális mérleget, fóliázógépet, vákuumfóliát, nylontasakokat, egyszóval minden olyan eszközt, ami a porciózásban segítette őket. A lefoglalt anyagok között van vélelmezhetően marihuána, mephedrone, kokain, amphetamin, de még hasis is. A drog mellett a rendőrök találtak még több mint 9 millió forint készpénzt és közel 23 000 eurot, valamint egy széfet is.

A rajtaütéssel a KR NNI több mint 16 000 adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, míg a lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke mintegy 62 millió forintra tehető.     

A KR NNI NBEFO Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya az elfogott négy fő mindegyikét kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette őket, és kezdeményezi letartóztatásukat. A kényszerintézkedés alatt álló személyeken kívül további egy főt szintén eljárás alá vontak. Neki kábítószer birtoklása miatt kell felelnie. Ő szabadlábon védekezik.

Természetesen a nyomozók vizsgálják az eddigi gyanú szerint különböző forrásokból származó kábítószerek terjesztésének útját is. Így azt is, hogy a család kiktől szerezte be a drogot, és azt is, hogy ők kiknek adták tovább. A gyanúsítotti kör ezért valószínűleg még bővülni fog.  

police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!