2022. 08. 20. Szombat István napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Kék hírek

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál - közölte kedden a bamakói vezetés.

  • Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

A külföldön élő mali állampolgárok ügyeivel foglalkozó minisztérium közlése szerint migránsok egy 83 fős csoportja egy bárkában június 22-én veszélybe került a Földközi-tengeren. A hajó fedélzetéről 61 embert, köztük néhány mali állampolgárt is sikerült biztonságba helyezni a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) közreműködésével.

Az ENSZ szakosított szervezetének szóvivője szerint 2022 első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest jelentősen megnőtt a migránsok áramlása a nyugat-afrikai Niger és Mali érintésével a kontinens északi részébe. Elemzők szerint a megnövekedett migrációs nyomás hátterében a koronavírus-járvány és az ukrajnai háború gazdasági hatásai állnak.

A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta káosz uralta Líbia az egyik fő gyűjtőpontja az afrikai és arab országokból Európába menekülőknek, akiket embercsempészek hajókon próbálnak átjuttatni a tengeren. Az illegális bevándorlók jelentős részét begyűjti és hazatoloncolja az Európai Unió által támogatott líbiai parti őrség.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!