2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Kék hírek

Buszokra támadtak fegyveresek Dél-Szudánban, több utas meghalt

Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak három buszra Dél-Szudánban, tíz ember meghalt, tizennyolcan megsebesültek és további húsz utast eltűntként tartanak nyilván - közölte kedden Justin Boula Daniel dandártábornok.

  •  Buszokra támadtak fegyveresek Dél-Szudánban, több utas meghalt

A rajtaütés 80 kilométerre délre történt a fővárostól, Jubától. Egyelőre nem tudni, ki állhat a támadás mögött, eddig egyetlen lázadószervezet sem jelentkezett elkövetőként. Hírügynökségek felidézték, hogy az ország átmeneti kormánya egy hete jelentette be a választások elhalasztását két évre.

Törékeny a béke a kelet-afrikai országban, amely alig két évvel függetlenné válása után, 2013-ban öt évig tartó, 400 ezer halálos áldozatot követelő polgárháborúba süllyedt. A 2018-ban kötött békéhez korántsem csatlakozott minden lázadószervezet. Az országot jelenleg egy hatalommegosztáson alapuló, ingatag átmeneti kormány irányítja Salva Kiir elnök és Riek Machar egykori lázadóvezér vezetésével.

Az ENSZ szerint 2022-ben Dél-Szudán több mint 11 millió lakosából csaknem 9 millió embernek lesz szüksége nemzetközi segélyre a súlyos élelmiszerválság és a kiújuló erőszak miatt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!