2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Kék hírek

Biztonságos belváros + VIDEÓ

Komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartott péntek éjszaka több belvárosi szórakozóhelyen és azok környékén a Budapesti Rendőr-főkapitányság a társhatóságokkal.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Készenléti Rendőrség, a Polgárőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, Belváros-Lipótváros Önkormányzata, BFKH Fővárosi közlekedésfelügyeleti Főosztály, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, valamint a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak 2022. február 18-án éjszaka a főváros V., VI. és VII. kerületében.

Az akció kiterjedt a kábítószerrel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek felderítésére, a lopások, a garázda jellegű, valamint a prostitúcióhoz kapcsolódó jogsértések megelőzésére, illetve az ittas, bódult járművezetők, szabálytalan közlekedők ­– köztük a taxisok – kiszűrésére is. A hatóságok nemcsak a közterületek biztonságára fókuszáltak: ellenőriztek több szórakozóhelyet is.

A rendőrök csaknem 800 igazoltatást végeztek, 30 embert fogtak el vagy állítottak elő: kábítószer birtoklása miatt 15, garázdaság miatt három, szabálysértési körözés miatt három, jármű önkényes elvétele bűntett miatt pedig egy embert – utóbbit őrizetbe is vették. Százhúsz taxit ellenőriztek, egy sofőr ellen büntetőeljárás indult, mert a gyanú szerint csalt a taxiórával.

Alkoholszondát 152 esetben használtak, a rostán három ittas vezető akadt fenn. Kisebb közlekedési szabálysértések miatt három feljelentés készült. Szabálytalanul parkolás, köztisztasági szabálysértés, gyalogos szabálysértés, elsőbbségadás elmulasztása, záróvonal átlépése és gépkocsi rossz műszaki állapota miatt összesen tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot, gépkocsi engedély nélküli átalakítása miatt három esetben elvették a forgalmi engedélyt a rendőrök. Egy forgalomból kivont jármű rendszámát elvették, kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt egy szabálysértési eljárás indult. Három közigazgatási bírságot szabtak ki: kanyarodási szabályok és behajtási tilalom megsértése, valamint biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A rendőrök nyolc ember orvosi ellátására is intézkedtek.

Az egyik Erzsébetvárosban ellenőrzött szórakozóhely nem rendelkezett nyitvatartási engedéllyel, ezért a VII. kerületi önkormányzat azonnal bezáratta. A társhatóságok öt esetben egyéb eljárást kezdeményeztek.

Az itt élők nyugalma, és a kikapcsolódni, szórakozni vágyók biztonsága érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel 2022. február 17-étől megerősített jelenlétet biztosít a belvárosi vendéglátóhelyek környékén. A hétvégihez hasonló nagy létszámú, komplex ellenőrzésekre is rendszeresen lehet számítani a következő hónapokban a fővárosban.

Police.hu

kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!