2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Az igazságügyi pszichológus szakértőt hallgatják meg a Gyárfás–Portik-perben

A nyári ítélkezési szünet előtt várhatóan heti két tárgyalási napon folytatódik a Fenyő János meggyilkoltatása miatt kezdődött büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. Kedden az igazságügyi pszichológus szakértő tér vissza, aki Gyárfás Tamást és Portik Tamást is jellemezte az egymás közötti beszélgetések alapján. Portik manipulálni próbálhatta Gyárfást.

  • Az igazságügyi pszichológus szakértőt hallgatják meg a Gyárfás–Portik-perben

Felpörög a bizonyítási eljárás a Fenyő János meggyilkoltatása vádjával a Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen zajló büntetőperben. Heti két tárgyalási napra lehet számítani a nyári ítélkezési szünet előtt.

Kedden Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő tér vissza a Fővárosi Törvényszékre. A szakértő tavaly szeptemberben már szóbeli tanúvallomást tett, ám akkor az írásos szakvéleményt még nem csatolta be a peranyaghoz. Azóta ez megtörtént, és Póta Péter úgy döntött, hogy Kitanics Márkot másodszor is meghallgatja, ezúttal még részletesebben, mint hónapokkal ezelőtt. A vád képviselője nem tartotta szükségesnek az igazságügyi pszichológus szakértő ismételt meghallgatását, ám Gyárfás Tamás és védője, Zamecsnik Péter igen. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a védelem egy sor kérdéssel várja a szakértőt.

Ismert, a 2000-es évek elején Portik Tamás kérésére Gyárfás Tamás több alkalommal is találkozott az olajozásból ismert Energol Rt. egykori marketingigazgatójával. Az ezeken a találkozókon zajló beszélgetéseiket Portik titokban rögzítette, és ezeket a hangfelvételeket találták meg néhány éve a Farkasréti temetőben. A vádhatóság szerint ezek a beszélgetések ügydöntők lehetnek. 

Az ügyészség szerint ugyanis a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a médiavállalkozó Portikot bízta meg azzal, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost; Portik a vád szerint a szlovák bérgyilkossal, Jozef Roháccsal végeztette ki az egykori Vico-birodalom tulajdonosát.

Kitanics Márk ezeket a hangfelvételeket vizsgálta pszichológusként. Szerinte a hangfelvételekből egyértelműen kiderül, hogy Portik és Gyárfás gyanakvók voltak egymással, szerinte gyakran ezért zavarosak a beszélgetések. A szakértő mindkét vádlottat szenzitív paranoid személyiségként írta le, ami Portiknál dominánsabb jelenség. 

Kitanics szerint az is egyértelmű, hogy Portik manipulatív magatartással teszi fel a kérdéseket Gyárfásnak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!