2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Mozaik 09:00

Kék hírek

Az igazságügyi pszichológus szakértőt hallgatják meg a Gyárfás–Portik-perben

A nyári ítélkezési szünet előtt várhatóan heti két tárgyalási napon folytatódik a Fenyő János meggyilkoltatása miatt kezdődött büntetőper a Fővárosi Törvényszéken. Kedden az igazságügyi pszichológus szakértő tér vissza, aki Gyárfás Tamást és Portik Tamást is jellemezte az egymás közötti beszélgetések alapján. Portik manipulálni próbálhatta Gyárfást.

Felpörög a bizonyítási eljárás a Fenyő János meggyilkoltatása vádjával a Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen zajló büntetőperben. Heti két tárgyalási napra lehet számítani a nyári ítélkezési szünet előtt.

Kedden Kitanics Márk igazságügyi pszichológus szakértő tér vissza a Fővárosi Törvényszékre. A szakértő tavaly szeptemberben már szóbeli tanúvallomást tett, ám akkor az írásos szakvéleményt még nem csatolta be a peranyaghoz. Azóta ez megtörtént, és Póta Péter úgy döntött, hogy Kitanics Márkot másodszor is meghallgatja, ezúttal még részletesebben, mint hónapokkal ezelőtt. A vád képviselője nem tartotta szükségesnek az igazságügyi pszichológus szakértő ismételt meghallgatását, ám Gyárfás Tamás és védője, Zamecsnik Péter igen. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a védelem egy sor kérdéssel várja a szakértőt.

Ismert, a 2000-es évek elején Portik Tamás kérésére Gyárfás Tamás több alkalommal is találkozott az olajozásból ismert Energol Rt. egykori marketingigazgatójával. Az ezeken a találkozókon zajló beszélgetéseiket Portik titokban rögzítette, és ezeket a hangfelvételeket találták meg néhány éve a Farkasréti temetőben. A vádhatóság szerint ezek a beszélgetések ügydöntők lehetnek. 

Az ügyészség szerint ugyanis a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy a médiavállalkozó Portikot bízta meg azzal, hogy ölesse meg üzleti ellenfelét, Fenyő Jánost; Portik a vád szerint a szlovák bérgyilkossal, Jozef Roháccsal végeztette ki az egykori Vico-birodalom tulajdonosát.

Kitanics Márk ezeket a hangfelvételeket vizsgálta pszichológusként. Szerinte a hangfelvételekből egyértelműen kiderül, hogy Portik és Gyárfás gyanakvók voltak egymással, szerinte gyakran ezért zavarosak a beszélgetések. A szakértő mindkét vádlottat szenzitív paranoid személyiségként írta le, ami Portiknál dominánsabb jelenség. 

Kitanics szerint az is egyértelmű, hogy Portik manipulatív magatartással teszi fel a kérdéseket Gyárfásnak.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!