2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Átfogó kormányzati vizsgálat a győri gyermekgyilkosság miatt

Hír TV

2019. december 17., kedd 08:58

Visszautasítja az igazságügyi miniszter, hogy bárki is politikai haszonszerzésre használja fel két gyermek halálát.

 

 

Varga Judit a győri családirtással kapcsolatban azt írta közösségi oldalán, hogy anyaként és igazságügyi miniszterként is lesújtotta a gyermekgyilkosság tragikus híre.

A tárcavezető arra reagált, hogy a tragédia kapcsán Péterfy-Novák Éva író a közösségi oldalán nyílt levelet írt neki, amiben azt kéri tőle: adjon magyarázatot arra, hogy ki a felelős a családirtásért.

A miniszter hozzátette: a vonatkozó magyar jogszabályok megfelelnek az Isztambuli Egyezmény követelményeinek, konkrétan a 31. cikknek is. Varga Judit bejelentette: átfogó kormányzati vizsgálatot rendelt el, hogy egyértelműen kiderüljön, a tragikus eset kapcsán mulasztott-e bármelyik állami szerv vagy annak alkalmazottja.

Ártalmatlannak látták a győri férfit

Ártalmatlannak ítélték a szakértők azt a férfit, aki vasárnap Győrben megfojtotta nevelt lányát és a saját fiát, majd magával is végzett - írja a Magyar Nemzet.

Az ügyben segédkező igazságügyi pszichológus szakértő az apát nem találta a gyerekeire veszélyesnek. A férfit annak ellenére nem tiltották el a gyerekektől, hogy 2016-ban féltékenységből kalapáccsal félholtra verte feleségét, életveszélyes sérüléseket okozva neki. Tettéért öt év börtönt kapott, de jó magaviselet miatt idén szeptemberben szabadulhatott. Azóta most hétvégén kapta meg először láthatásra a gyermekeket.

Hír TV