2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Kék hírek

Álbeteg buktatta le a hamis igazolásokkal tízmilliókat kereső újpesti orvost

Harminc napra letartóztatták azt a főorvosnőt, akit kedd reggel fogtak el a rendőrök. A pszichiáter alkalmanként súlyos százezreket fogadott el, cserébe hamis igazolásokat és kórlapokat állított ki.

  • Álbeteg buktatta le a hamis igazolásokkal tízmilliókat kereső újpesti orvost

Mit is tett a 63 éves főorvos asszony? Éveken keresztül, súlyos százezrekért és drága kütyükért segített az ál-pácienseknek. Többek között hamis igazolásokat, kórlapokat írt, amiket visszaélésre használtak fel az ügyfelek.

Asszisztense gyűjtötte be a pácienseket

K. Zsuzsanna Éva doktornő története legkésőbb 2017-ben kezdődött. A „betegek” először társánál, az asszisztensnél jelentkeztek, de ha nem voltak elegen, akkor előfordult, hogy a segítő kutatta fel őket. Az ügyfeleken először az általános állapotukat mérte fel, hogylétük felől érdeklődött, illetve feljegyezte, ha esetleg volt valamilyen alapbetegségük. Ugyanis ha ezzel nem rendelkezett és teljesen egészséges volt a páciens, akkor bizony brutálisan megdrágult az igazolás.

Asszisztense, az 51 éves férfi úgymond beárazta az embereket, majd ezután megszervezte a találkozókat a főorvosnővel. Ezért alkalmanként és fejenként 5-20 ezer forint közötti összegeket kapott.

 

Férje jachton töltötte a büntetését

A rendőrök hosszú hónapok óta nyomoztak a nő ellen, mivel 2021 júliusában a Nemzeti Védelmi Szolgálat lebuktatta. A szolgálat egyik tisztje 300 ezer forintot kínált neki, ha kiállítja az igazolást, amivel a rá kiszabott börtönbüntetés halasztását tudja kérni. A doktornő természetesen ebbe beleegyezett és átvette az összeget. A vesztegetések nagyüzemileg folytak ezt megelőzően is: volt, aki találkozónként 200 ezret fizetett valós tünetek nélküli kórjelentésért, amivel halasztást kapott, és nem kellett börtönbe mennie. Akadt olyan, aki a bírósági tárgyalására nem akart bemenni, ennek ára egy több százezres mobiltelefon és 200 ezernyi készpénz volt. Egyetlen embertől nem fogadott el egy forintot sem a doktornő: ez az ember a férje, aki szintén orvos. Neki egy hamis egészségügyi kutatás útján azt intézte el, hogy az úgynevezett reintegrációs őrizetet – amikor a börtönbüntetés utolsó részét otthonában töltheti el az elítélt – Veszprém megyére is terjesszék ki, mert így

a balatonfüredi kikötőben lévő luxusjachton élvezhette a semmittevést a férfi.

Rács mögött marad

A rendőrök egyelőre 11 emberről tudnak, akik rendszeresen fizettek az igazolásokért. Egyikük tízszer is meglátogatta a doktornőt, ez a páciensnek potom 1 milliójába került. A nyomozók információi szerint a főorvos és társának munkássága már jóval 2017 előtt elkezdődhetett, így

az illegális bevétel akár tízmilliókra is rúghat.

Zsuzsánál két autót, továbbá adathordozókat, iratokat foglaltak le. Társánál szintén telefonokat, adathordozókat és 5,4 milliónyi készpénzt találtak. A Bors információi szerint K. Zsuzsanna pszichiáterként és addiktológus főorvosként rendelt 2021 nyaráig a váci kórházban, majd ezután egy újpesti egészségközpontban dolgozott. A doktornőt a Budapest Környéki Törvényszék végül 30 napra letartóztatta. 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!