2023. 01. 28. Szombat Károly, Karola napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

41. AGROmashEXPO Kiállítás - Szabad Föld - A magyar vidék la 11:05

Kék hírek

Agyonvertek két tinilányt a rendőrök

Ha azt mondjuk, rendőri túlkapás áldozatai lettek, még enyhén fogalmaztunk. Az egyik kamaszt szabályosan megkínozták a hivatalos szervek a halála előtt, míg másikukkal egyetlen gyilkos ütés végzett.

  • Agyonvertek két tinilányt a rendőrök

Egy tüntetésen, egyetlen, koponyára mért ütéssel végzett egy rendőr egy tinilánnyal. A fiatal YouTubert tomfával ütötték meg a rendőrök. A jelentések szerint a koponyáját bezúzta az ütés, nem sokkal később bele is halt a sérüléseibe. A mindössze 16 éves Sarina Esmailzadeh halálát az iráni erkölcsrendészet egyik tagja okozta. A lány egy olyan megmozduláson vett rész, melyen a nők jogaiért emelték fel a hangjukat az összegyűltek. 

 

Az ehhez hasonló tüntetések száma megnőtt az országban az utóbbi időben, az követően, hogy ugyancsak az erkölcsrendészet tagjai őrizetbe vettek egy Teheránba érkező 22 éves nőt, Mahsa Aminit, mert nem viselt hidzsábot, ezzel pedig megsértette az országban a közelmúltban szigorított öltözködési szabályokat. A fiatal nő az őrizetben szívrohamot kapott, kómába esett, majd pedig elhunyt. Noha a hatóságok szerint ők semmiről sem tehetnek, a családja állítja: Masha teljesen egészséges volt, és gyakorlatilag az "átnevelésként" alkalmazott brutális verésbe halt bele.

Sarina halálával nagyjából egy időben egy másik tinilány, a 17 éves Nika Shakrami holttestét is kiadta a családjának – sokadik kérésükre. A tinit egy tüntetésen látták utoljára. Egy ideig eltűntként kezelték, később azonban szembesültek szerettei a szomorú hírrel: a fiatal elhunyt. Halála azonban aligha vezethető vissza természetes okokra. A jelek szerint szabályosan megkínozták, az orrát is levágták, valamint csak a fejét 29 sérülés borította.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!