2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

A zebrán ütött el egy gyalogost egy bajai férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfi ellen, 2021 januárjában Baján az autójával elütött egy férfit, aki egy gyalogos-átkelőhelyen akart átmenni. A sértett a baleset miatt két hónappal később a kórházban meghalt.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január 13-án reggel Baján, a Szegedi úton vezetett egy személyautót. Az időjárás derült volt, nappali, jó látási viszonyok uralkodtak. Az aszfaltozott úttest száraz volt, nagy volt a forgalom.

 

Amikor a vádlott egy gyalogos-átkelőhelyhez ért, azt nem a kellő óvatossággal közelítette meg. Emiatt mintegy 46-50 km/h sebességgel, az autó elejével elütött egy gyalogost, aki a zebrán akart átmenni. Az ütközés miatt a sértett az úttestre esett.

 

A baleset után a férfit kórházba szállították, de a folyamatos orvos kezelés ellenére mintegy két hónappal később belehalt a sérüléseibe.

 

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, miszerint kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni, a gyalogos-átkelőhelyet pedig a jármű vezetőjének csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni.

 

A büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és végrehajtandó fogház, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!