2022. 09. 29. Csütörtök Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Kék hírek

A nő gyengéd érzelmeivel visszaélve okozott kárt a férfi

Egy csalás vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség által benyújtott vádirat alapján a Tatabányai Járásbíróság jogerős büntetővégzésben 6 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett fogházbüntetést és 250.000,- Ft pénzbüntetést szabott ki azzal a férfival szemben, aki kihasználta azt, hogy a barátnője gyengéd érzelmekkel viszonyul hozzá. A büntetővégzésben kötelezte a bíróság a férfit, hogy a sértett nő kárát térítse meg.

  • A nő gyengéd érzelmeivel visszaélve okozott kárt a férfi

A vádirat szerint a férfi és a nő 2019. január közepén párkapcsolatba kerültek, majd 2019. február elején a férfi arra kérte a barátnőjét, hogy vásároljon neki egy általa kiválasztott mobiltelefont. A férfi azt ígérte a nőnek, hogy fizetni fogja a telefon részleteit és az előfizetési díjat.

Az érzelmi kötődés miatt a barátja ígéretében bízva a nő 2019. február 16-án Tatabányán egy távközlési cég boltjában egy márkás telefonra - 9.900 forint kifizetése mellett - előfizetési szerződést kötött, amit a barátjának átadott.

A férfinak valójában nem állt szándékában a sértett által vett mobiltelefon havi díjainak megtérítése, célja a mobiltelefon megszerzése, rövid ideig használata, majd értékesítése volt. A férfi a telefon átvételét követően, mintegy egy hét múlva szakított a sértett nővel. A férfi a mobiltelefon törlesztőrészleteit és előfizetési díját sem fizette, a mobiltelefont 2019. március 15-én értékesítette.

A férfi 408.901 forint kárt okozott a sértettnek.

 

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!