2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:55

Kék hírek

A kerékcsere nem játék!

Kiesett egy tehergépkocsi két kereke, és az egyik nekiütközött egy személyautónak. A Békés megyében történt balesetben szerencsére senki nem sérült meg, de kiderült, hogy a kerekeket nem megfelelő szerszámmal, nem szakszerűen szerelték fel. Az ügy vizsgálatát a rendőrség befejezte.

  • A kerékcsere nem játék!

Menet közben kiesett egy tehergépkocsi két bal hátsó kereke 2021. június 2-án a Mezőgyán és Nagygyanté közötti úton. Az egyik kerék nekiütközött egy személygépkocsinak, szerencsére személyi sérülés nem történt. A teherautó vezetője maga szerelte fel a kerekeket, de nem használt nyomatékkulcsot. Amikor után húzta a csavarokat, akkor sem ilyen speciális eszközzel tette. A történtek után elrendelt nyomozás során kirendelt igazságügyi műszaki szakértő megállapította, hogy a baleset előtt három héttel szakszerűtlenül végzett kerékcsere és a baleset között összefüggés van. Ráadásul a tehergépkocsi egyébként is elhanyagolt, rossz műszaki állapotban volt, túl is terhelték, a közúti forgalomban nem lehetett volna vele közlekedni. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a kerekeket felszerelő és a baleset idején a teherautót vezető körösladányi férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség bűncselekménnyel gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. március 24-én továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri a járműtulajdonosokat, hogy csak akkor szereljék fel maguk a járműveikre a kerekeket, ha az ehhez szükséges szerszámokkal és hozzáértéssel rendelkeznek! Ha nem, akkor ne kockáztassanak, hanem mindenképpen szakszervizben végeztessék el a kerékcserét!

Police.hu

kép: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!