2022. 05. 16. Hétfő Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Kék hírek

A Futórózsa utcai emberölés gyanúsítottjának letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség

A rendőrök széleskörű adatgyűjtés eredményeként 38 órán belül elfogták az emberölés bűntettével gyanúsított férfit. A Fővárosi Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedésre tett indítványt, amelyről a nyomozási bíró ma dönt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. január 16-án este a XVI. kerület, Futórózsa utcában egy késsel mellkason szúrta a sértettet, aki az orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hajtóvadászatot folytatott az emberölés tettesének elfogása érdekében. Ennek eredményeként 2022. január 18-án elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 39 éves férfit.

A Fővárosi Főügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta.

A gyanúsított a bejelentett lakóhelyén életvitelszerűen nem tartózkodik, saját elmondása szerint Budapesten él, tartózkodási helyét azonban a hatóságok felé nem jelentette be. A gyanúsított terhére rótt, élet elleni bűncselekmény tárgyi súlya kiemelkedő, büntetési tétele öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés. 

A fenti körülményekre tekintettel, alappal kell tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Ezt a veszélyt erősíti, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított családja külföldön él. Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint, a gyanúsított jelenléte az eljárásban kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel, a letartóztatásával biztosítható.

A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró ma dönt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság elfogásról kiadott korábbi közleménye itt érhető el: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/vereb-modjara-jartuk-az-utcakat

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar: Kihívás a hegyekben

Akár a kezdők is kipróbálhatják a magashegyi túrázást Felsőtárkányban, a Bükk hegység első Via Ferrata pályáján.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

Álló sorba csapódott egy kamion

Feltorlódott kocsisorba csapódott egy kamion az M1-es autópályán Győr térségében. A baleset még szerdán történt, de ma rakta ki a róla készült felvételeket a magyar közút.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!