2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

A fájdalmam leírhatatlan! - megszólalt a gyászoló anya

Megszólalt a 7 éves lányát és férjét a kispesti tragédiában elvesztő nő.

  • A fájdalmam leírhatatlan! - megszólalt a gyászoló anya

 

Borzalmas baleset híre rázta meg a kispesti piac környékét. A 40 éves József elment az Eötvös József Általános Iskolában tanuló hétéves kislányáért, majd vidáman indultak hazafelé. Egymás kezét fogva, fegyelmezetten sétáltak, majd a férfi betért egy dohányboltba, hogy az egész napos munka után vegyen magának egy dobozos sört. A vásárlás után továbbindultak. Leléptek a helyi piac sarkánál levő úttestre, az ott tartózkodó, sittet szállító tehergépjármű elé, aminek a sofőrje nem vette észre őket időben. Mindkettejüket halálra gázolta.

 

Sikoltott a fájdalomtól az édesanya

Hiába hívtak a közelbe levő járókelők és boltosok azonnal segítséget, a rövid időn belül kiérkező mentősök csak a halál beálltát tudták megállapítani. Nem sokkal később a helyszínre érkezett Zita, Réka édesanyja is, aki a gyermek földön heverő iskolatáskáját azonnal felismerte, így tudta, hogy az ő szerettei miatt özönlötték el a környéket a rendőrök és a mentősök.

Hallottam az édesanya sikítását, amikor amikor rájött, hogy a kislánya és a párja is életét vesztette. Az a hang egy életre belém ivódott. 

Az apát és a gyermeket is szoktam látni a környéken – mondta a Borsnak egy szemtanú, aki azt is hozzátette: 

ők a környéken csak „halálzebraként” emlegetik az átkelőt, annyira veszélyes.

 Azt kérte, a nevét ne írjuk le, mert őt ismerik a kerületben, és nem szeretne kellemetlenséget magának.

 

A szomszédok is megrendültek

Egy másik szemtanú látni vélte, amint József a kezével megpróbálta megállítani a teherautót.

A család egy közeli, 11 emeletes panelház legfelső szintjén lakik. Az ablakos lépcsőházból éppen rálátni a tragédia helyszínére. 

Az egyik szomszéd kifejtette: a történtek után már csak a szörnyű balesetre tudnak gondolni, ha a lifthez sietnek.

- Mélyen együttérzek Zitával, és a nagyobbik lányával, Annával. A család szépen élt, soha egy hangos szó nem szűrődött ki a lakásukból.

Sok árhír terjed a balesetről

A Bors elérte az elhunyt férfi és a kislány szeretteit, de nem kívántak kérdésekre válaszolni. A Facebookon azonban kinyilvánították, hogy sokan álhíreket terjesztenek a tragédiáról.

- Én vagyok az Anya, a Feleség! 

Mindenki felé a legnagyobb tisztelettel kérem, hogy ne ítélkezzen, ne kommenteljen! Legalább a gyászt hagyjátok meg nekem! 

A fájdalmam leírhatatlan! Senkinek nem kívánom! - írta kétségbeesetten a kislány édesanyja, majd azt is hozzátette: aki ismeri ezt az átkelőhelyet, annak tudnia kell, mennyire veszélyes.

A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított az ügyben eljárást. Gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

– A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a tehergépkocsi forgalmi okból megállt a zebrán, ahol a két gyalogos megkezdte az áthaladást. Az előttük álló tehergépkocsit a kijelölt gyalogosátkelőhelyről letérve, a jármű előtt kezdték kikerülni, ami ebben a pillanatban elindult és elütötte az elé lépő gyalogosokat. A két gyalogos a helyszínen életét vesztette. A folyamatban lévő eljárás érdekében bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni – írta a BRFK megkeresésünkre.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!