2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Kék hírek

368 riasztást kaptak a tűzoltók a karácsony három napja alatt

Szenteste 129, karácsony első napján 133, karácsony második napján pedig 106 tűzoltói beavatkozásra volt szükség - olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oldalán. 

  • 368 riasztást kaptak a tűzoltók a karácsony három napja alatt

A három nap alatt 99 esetben tűz miatt, 269 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetek miatt hívták a tűzoltókat. Összesen 70 lakástűz volt a három nap alatt. Egy ember lakástűzben, ketten pedig szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket hétfőn.

Karácsony második napján 154 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 106 helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 36 esetben tűzhöz, 25 esetben lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, 70 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetekhez hívták őket.

Hétfőn reggel fél nyolc körül riasztották a tűzoltókat Kunmadarasra, a Frangepán Miklós utcába, ahol egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület nappalija égett teljes terjedelmében, és egy helyen a födém is beszakadt. Oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók. A házból három gázpalackot kivittek, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak. 

Délelőtt tizenegy körül felrobbant egy gázkazán egy XVIII. kerületi családi házban. Az épület támaszfalából egy tíz négyzetméteres darab kidőlt. Négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Tűz nem keletkezett, de az épület lakhatatlanná vált, ezért a három lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Tizenegy után csatornába esett kutyához riasztották a tűzoltókat Gyöngyösön. A tűzoltók felnyitották a csatornafedelet és kiemelték az állatot, a kutya nem sérült meg.

Szintén tizenegy körül bútorok égtek egy ötven négyzetméteres hétvégi házban Hódmezővásárhelyen. A tűzoltók eloltották a lángokat, de az épület lakhatatlanná vált, egy ember ismerősökhöz költözött.

Délután fél kettőkor egy füstölő háromszintes, balatonfüredi családi házhoz hívták a tűzoltókat. A kéményben lévő lerakodás miatt a füst visszaáramlott a házba. A ház átmenetileg fűthetetlenné vált, hárman rokonokhoz költöztek.

Fél kettő körül egy adventi koszorú okozott tüzet Budapesten egy XXI. kerületi lakásban. A lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. 

Délután tizenhat órakor a salgótarjáni Karancs-kilátóból érkezett segélyhívás, mert egy turista térdsérülést szenvedett és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórányi kutatás után megtalálták, és lekísérték a sérültet, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Este fél kilenc körül két illatmécses miatt gyulladt ki egy hűtő egy bicskei lakóház konyhájában.

Este tíz körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint két holttestet találtak a mentők Egyházasgergén, egy Fő úton lévő családi házban. A gyanú szerint szén-monoxid-mérgezés történt, ezért a tűzoltók légzőkészülékben, szén-monoxid-mérővel hatoltak be a családi házba, ahol magas koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A két ember mellett két kutya is elpusztult a házban. A tűzoltók kiérkezésekor a ház nyílászárói zárva voltak, a pincében pedig egy vegyes tüzelésű kazán üzemelt. A szén-monoxid feltehetően a kazán meghibásodása miatt keletkezett. 

Ha a házban nyílt láng van, ott szén-monoxid keletkezhet, ezért nemcsak az állandó és automatikus szellőzésről, hanem egy szén-monoxid-érzékelőről is érdemes gondoskodni az ilyen épületekben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön is törvénnyel védené hazánk függetlenségét a külföldi befolyásolási kísérletektől?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!