2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

2,5 év fegyházat kapott a siklósi csaló

Hír TV

2018. április 19., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 17:51

Első fokon két és fél év fegyházbüntetést kapott a Siklósi Járásbíróságon az az elítélt, aki a börtönből vert át hiszékeny embereket. Elhitette velük, hogy nyereményjátékon vesznek részt, de ehhez bankkártyájukkal kell fizetniük. Három hét alatt 15 sértettől majdnem fél millió forintot csalt ki.

A 29 éves vádlott jogerős fegyházbüntetését töltötte a rácsok mögött. Egyik rabtársától szerzett egy becsempészett SIM-kártyát, amelyet egy szintén engedély nélkül bevitt mobiltelefonba helyezett bele. Találomra hívott fel embereket, és beadta nekik azt a mesét, hogy nyereményjátékban vesznek részt. Megkérte őket, hogy azonnal menjek el egy bankautomatához, ahol hajtsák végre az általa diktált tranzakciókat. Azt hazudta, hogy enélkül nincs nyeremény. A rászedett emberekkel valójában a rabtársai telefonkártyáit töltette fel, akiktől cserébe pénzt, kávét vagy cigarettát kapott.

– Vádlott ezen magatartásaival, összesen 475 ezer forint kárt okozott az ügy 15 sértettjének, mely nem térült meg. Nyolc esetben pedig a cselekmény kísérleti szakban maradt, ahol kár nem keletkezett – mondta Leszinger Gábor, a Siklósi Járási Ügyészség ügyésze.

A vádlott nem tett vallomást. Korábban, a nyomozóknak azt mondta, tudomása van róla, hogy más fogvatartottak hasonló módon szereznek pénzt.

A bíróság letöltendő fegyházbüntetést szabott ki.

– A bíróság halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt 2 év 6 hó szabadságvesztésre, és 3 év közügyektől eltiltásra ítéli. A kiszabott szabadságvesztés végrehajtási fokozata fegyház, mely szabadságvesztésből a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható – jelentette ki Simon Krisztina, a Siklósi Járásbíróság bírója.

A vádlott és védője tudomásul vette az ítéletet, az ügyész a fellebbezésre három nap gondolkodási időt kért.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!