2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Kék hírek

18. születésnapján hunyt el a fiatal sportolónő

Álmában érte a halál a kosarast, épp aznap, amikor nagykorúvá vált volna. A tragédia felett érthetetlenül állnak az orvosok is. Ilyen fiatalon nem lenne szabad ilyennek megtörténnie.

  • 18. születésnapján hunyt el a fiatal sportolónő

Súlyos veszteség érte a sportvilágot, a napokban egy tehetséges fiatal hunyt el. A román Alessia Maria Raiciut álmában érte a halál, épp aznap, amikor a 18. életévét betöltötte volna. A kosaras számos trófeát hozott el juniorként a CS Olimpia Bukarest csapatával, korosztálya egyik kiváló alakjaként tekintettek rá, aki előtt nagy jővő állt. Sajnos azonban a sors kegyetlenül közbeszólt.

 

Raiciu halálát valószínleg akut tüdőödéma okozta, azt azonban nem tudni, hogy ez mitől alakult ki. Talán a boncolás után erre is fény derül. Annyi azonban bizonyos, hogy sajnos ez az eset is jól példázza, hogy az atléták szervezete milyen terhelésnek van kitéve, és még ha teljesen egészséges életet is élnek, milyen veszélyek leselkednek rájuk.

– Nézzünk szembe a ténnyel, a hirtelen halál az atléták körében nem új tényező. A hirtelen halál azoknál a gyakorló atlétáknál, akik egészséges életvitelt folytatnak, folyamatosan edzenek, háromszor gyakoribb, mint azoknál az átlagos fiataloknál, akik nem mozognak sokat – olvasható Dr. Tudor Ciuhodru magyarázata a Gandul.ro cikkében.

Nyugodjék békében!

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!