2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Volt dolguk bőven a mentősöknek szilveszter éjjelén

Hír TV

2018. január 1., hétfő 11:06, frissítve: hétfő 14:17

Több mint háromezerszer riasztották a mentőket szilveszter éjjelén. Több tucat ittas vagy kábítószer hatása alatt álló gyereket is el kellett látniuk. Somogy megyében pedig megtörtént az év első mentősverése is. A rendőrök 15 részeg sofőrt fogtak, és 12 emberrel szemben indult eljárás pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. Ketten súlyosan sérültek meg tűzijátéktól.

Szegeden már kora este elkezdődött az ünneplés. A főtéren tűzijátékkal várták az új évet. Budapesten csak később, este 10-11 körül kezdődött az igazán nagy buli. Pécs főtere is megtelt. Itt is tűzijátékkal és koncertekkel ünnepeltek. Több száz ember ünnepelte az új évet a város több pontján. Sok külföldi látogatott Budapestre, hogy elbúcsúztassa 2017-et. Az ünneplő tömegben voltak britek, de olaszok is. És talán 2018 első lánykérése is a Vörösmarty téren történt.

A mentők közel 3200 esetet láttak el országszerte, ebből több mint 300 alkalommal kellett ittas embert kórházba szállítani, 15 százalékuk kiskorú volt – közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója.

„Országosan több mint 3100 esetünk volt, ebből a fővárosban körülbelül 1100, rengeteg részeget szállítottunk kórházba. Történtek pirotechnikai balesetek is, 15 ilyen esetről tudunk. Volt olyan helyszín, ahol roncsolt kézsérülthöz riasztottak minket, volt, akinek a kezében robbant a petárda, illetve volt olyan férfi is, akinek az arcába repült valamilyen pirotechnikai eszköz” – nyilatkozta Győrfi Pál.

Somogy megyében egy gyerekhez hívott mentőkocsi személyzetét támadták meg, a beteget végül rendőri kísérettel kellett kórházba szállítani.

A bulizók jókora szeméthalmot hagytak maguk után, az FKF Nonprofit Zrt. hajnalban kezdte a terek takarítását. „Társaságunk kora reggel óta kézi és gépi erővel takarítja a közterületeket, amit várhatóan kora délután fejezünk be. Jelen pillanatban mintegy 30 biztonsági és hulladékszállítási cég végzi a feladatait, és mintegy 300 fővel takarítjuk a közterületeket” – nyilatkozta hétfő reggel Varga Csaba köztisztasági igazgató.

A rendőrség 12 emberrel szemben indított eljárást pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt. A katasztrófavédelem munkatársait számos balesethez és tűzhöz riasztották, 14 helyen keletkezett kisebb tűz a helytelenül használt tűzijátékoktól.

„Kettő esetet emelnék ki, ami kicsit nagyobb tűzesettel járt. Az egyik a Tolna megyei Decs településen, itt egy 60 négyzetméteres garázs égett egy eltévedt tűzijátéktól, a másik pedig Budapesten, a XVIII. kerületben, egy társasház első emeleti erkélye gyulladt ki egy odarepült játék miatt. A többi 12 esetben jellemzően tuják és egyéb örökzöldek égtek a tűzijátékok miatt” – közölte Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!