2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Vizsgálódna a Jobbik, a Fidesz keresztbe tehet

2017. október 9., hétfő 23:39, frissítve: kedd 08:07

Összegyűlt a szükséges számú aláírás egy parlamenti bizottság felállításához, amely a Fidesz 2010-es kampányköltéseit vizsgálná – ezt Vona Gábor mondta Egyenesen című műsorunkban.

A nagyobbik kormánypárt hét évvel ezelőtt csak költései egyharmadát vallotta be, ezért felvetődik a tiltott pártfinanszírozás és a bűncselekmény gyanúja is. A Jobbik elnöke ugyanakkor kiemelte, nem csodálkoznak, ha a Fidesz megakadályozza a testület munkáját.

„A vizsgálóbizottság felállításához szükséges képviselői aláírások összegyűltek, innentől kezdve egy normális országban, egy politikailag kulturált országban formalitás lenne, hogy egy vizsgálóbizottság feláll vagy sem, ehhez a jogszabályi feltételek megvannak. Ilyen már előfordult többször is, de a Fidesz mindig lesöpörte ezeket a vizsgálóbizottságokat, úgyhogy nagy bennem a gyanú arra nézve, hogy megint ezt fogja tenni a Fidesz, tehát le fogja söpörni ezt a vizsgálóbizottságot is, de nem biztos, hogy ezzel meg fogja úszni ennek az ügynek a tisztázását” – fogalmazott Vona Gábor.

Tekintse meg a teljes interjút:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!