2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Vészforgatókönyvvel is készülnek, ha leáll a tömegközelekedés

2016. január 4., hétfő 19:37, frissítve: hétfő 19:57

Vészforgatókönyvvel is készül Budaörs polgármestere arra az esetre, ha a finanszírozási viták miatt leáll a tömegközlekedés Budapest agglomerációiban.

Wittinghoff Tamás szerint a budaörsiek nem fogják annak kárát látni, ha nem jár a busz vagy a HÉV az agglomerációban. „Lehet a Volánnal is egyeztetni, hogy közvetlenül velük oldjuk meg, és mondjuk ráhordani a metróra. De én nagyon nem szeretnék itt a meglévő, megfelelő színvonalú, szerződéssel rögzített szolgáltatási rendszer alternatíváján gondolkodni. De nem jelenti azt, hogy ennek a feltételeit nem teremtjük akkor meg, hogyha erre szükség van. Tehát a Budaörsiek nem fogják ennek a kárát látni” – szögezte le Wittinghoff Tamás.

Tarlós István, Budapest főpolgármestere többször adott már ultimátumot a kormánynak, miután kiderült: 2018-ig tizenkétmilliárd forintot vonnak el az amúgy is veszteséges BKV-tól. A veszteség megosztásáról a főpolgármester eredménytelenül egyeztetett a miniszterelnökkel, ezért tavaly december végén bejelentette, hogy Budapest a jövőben nem foglalkozik az agglomerációs közlekedés finanszírozásával.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!