2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Vadászatot indítottak a rendőrök

2015. április 2., csütörtök 19:05, frissítve: csütörtök 19:20

Országos akcióban ellenőrzi mától húsvéthétfőig az autósokat a rendőrség. Elsősorban az ittas sofőröket akarják kiszűrni. Az egyenruhások fokozottabban ellenőrzik a kerékpárosokat is.

Szúrópróbaszerűen igazoltatták az autósokat Budapest egyik forgalmas útján. Húsvéthétfőig idén is spicces és részeg sofőrökre vadásznak a rendőrök.

„Nem vezetek húsvétkor egyáltalán, szerencsére nem kell olyan nagy távolságokat menni, hogy autóba kelljen ülni. Az a veszély nem fenyeget, hogy így kapnak el húsvétkor” – mondta egy sofőr.


Egy deci pálinkát négy és fél óra alatt bont le az átlagember szervezete. „A tavalyi év ellenőrzései során több mint 26 000 személyt vontunk ittasság és bódultság tekintetében ellenőrzés alá. Az 2,2 százalékot tett ki az a réteg, amely minden intésünk ellenére ittasan vett részt a közlekedésben. Ez több mint 600 embert jelent” – közölte Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság ezredese.

A Józan húsvét elnevezésű razziához a polgárőrök és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is csatlakoznak. „A közúti ellenőrzés során szeretnénk kiemelten figyelni, megnézni az autókat, járműveket, hogy megfelelő állapotban közlekednek-e. Szeretnénk az ingyenesen biztosított műszaki átvizsgálások segítségével lehetővé tenni azt, hogy ha valaki nem biztos a járműve állapotában, akkor egy műszaki vizsgaállomást meglátogatva a szakemberek segítségével tudja ezt megállapítani” – mondta Érsek István, a Nemzeti Közlekedési Hatóság Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatalának elnökhelyettese.

A gyorshajtók többet kockáztatnak, mint tavaly ilyenkor: március vége óta élesben mérik a sebességet a szupertraffipaxok. Veszprém megyében például mind a hét rendőrkapitányság területén számítani lehet új készülékekre. „Jóval többet tudnak, mint a korábbi sebesség-ellenőrző berendezések. Az alapfunkciók közé tartozik a sebesség-ellenőrzés, a forgalomszámlálás, a forgalomtorlódás-, illetve a rendszámfelismerés. 2015 harmadik negyedévétől várhatóan kiegészítő funkciókkal fog bővülni a készülék” – árulta el a traffipaxok kapcsán Katona Ervin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság őrnagya.

Az új traffipaxok érzékelik a záróvonal átlépését, miként azt is, ha nincs bekapcsolva a biztonsági öv.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!