2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Budapest retró 1. 11:00

Újabb pártot büntetett a számvevőszék

Hír TV

2017. december 21., csütörtök 12:06

A Magyar Liberális Pártot is több mint tízmillió forintra bírságolták. Korábban itt sem találtak szabálytalanságot.

Az Állami Számvevőszék több mint tízmillió forintos büntetést szabott ki a Liberálisokra – közölte a párt. Az MLP szerint a választás előtt így akarják ellehetetleníteni a működésüket.

Fodor Gábor pártja kijelentette: nem az ellenzéki pártok követtek el törvénysértést, hanem az Állami Számvevőszék, amikor „álindokokra hivatkozva fosztogatásba kezdett” a választási év előtt.

Leszögezték, a párt évek óta ugyanazt a gazdálkodási gyakorlatot követi, az ÁSZ a legutóbbi ellenőrzés során semmi kivetnivalót nem talált a könyvelésükben. A Liberálisok minden esetben a jogszabályi előírásoknak megfelelően járt el, a közpénzekkel átláthatóan és ellenőrizhetően gazdálkodott – szögezik le.

Emlékeztettek rá, hogy Domokos László korábban a Fidesz frakcióvezető-helyettese és gazdasági kabinetvezetője volt, párttagságáról pedig csak azért mondott le, hogy 2010-től az Állami Számvevőszék vezetője lehessen. Fodorék szerint Domokos szemmel láthatóan alkalmatlan a szervezet vezetésére, a közérdek helyett Orbán Viktor és a Fidesz céljait képviseli.

Más sem maradt ki

Korábban a Hír TV is beszámolt róla, hogy az LMP, a DK és az Együtt is tízmilliós büntetést kapott a szervezettől, előzetesen tájékoztatták a pártokat a várható büntetésről. Minden párt esetében az irodabérlést találta szabálytalannak az állami szerv, a Jobbik esetéhez hasonlóan arra hivatkoznak, hogy a piaci ár alatt jutottak a szolgáltatáshoz.

A Jobbikot összesen 660 millió forintra büntette meg a számvevőszék. Vona Gábor csütörtök reggel jelentette be a Hír TV-ben, hogy elküldték észrevételeiket a szervezetnek. A pártelnök azt mondta, a dokumentum „ízekre szedi” az Állami Számvevőszék véleményét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!