2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Türelmet kérnek a vásárlóktól a Tesco-dolgozók

2017. július 7., péntek 09:14, frissítve: péntek 14:38

A szombati demonstráció alatt nem fogják eltorlaszolni az üzletet, így csak a parkolás válhat nehezebbé a Fogarasi úti áruháznál.

A vásárlók türelmét kéri a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke a szombati, Fogarasi úti Tescónál tartott demonstrációjuk alatt. Sáling József a Hír TV reggeli műsorában azt mondta, nem fogják eltorlaszolni az üzletet, így csak a parkolás válhat nehezebbé. A dolgozók az alig néhány százalékos béremelés és a plusz munkák miatt kezdeményeztek demonstrációt. A szakszervezetek becslései szerint 6000 ember hiányzik a rendszerből.

A Tesco szóvivője a műsorban azt mondta, átveszik majd a szakszervezetek petícióját, ugyanakkor úgy véli, a cég mindent megtesz dolgozóinak bérfejlesztéséért. Heves Nóra hozzátette, a Tesco a bérek összecsúszása miatt idén júniusban is emelte egyes dolgozóinak fizetését. Kijelentette, idén összesen 13 700 Tesco-dolgozó bére emelkedett átlagosan 12,4 százalékkal, a vállalat az elmúlt két évben 7,4 milliárdot fordított bérfejlesztésre.

„Nekünk megvannak az egyértelmű irányelveink, amelyek apján minden évben a bérfejlesztési döntéseinket meghozzunk, ennek egyik legfontosabb eleme az, hogy elkötelezzetek vagyunk abban az irányban, hogy folyamatosan fenntarthatóan sikeres működést folytassunk a régióban, így Magyarországon is, éppen ezért a közép-európai piacunk teljesítménye kell hogy meghatározza azt a keretet, amiből gazdálkodni tudunk a bérfejlesztés során” – mondta a szóvivő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!