2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Tovább sztrájkolhatnak a Tesco-dolgozók

2017. szeptember 11., hétfő 08:45, frissítve: hétfő 09:54

Ma egyeztetnek az áruházlánc vezetésével. A sztrájkbizottság elnöke szerint nem is a bér, hanem az az alacsony létszám miatt elégedetlenek.

Tovább sztrájkolhatnak a Tesco dolgozói, ha a mai egyeztetés eredménytelen lesz – mondta a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete Tesco-sztrájkbizottságának elnöke a Hír TV reggeli műsorában. Karsai Zoltán azt reméli, hogy a cég vezetősége nyitottabb lesz a tárgyaláson.

A Tesco-dolgozók pénteken hirdettek kétnapos sztrájkot, a hétvégén huszonhét áruház zárt be, de a munkabeszüntetés miatt több helyen is akadozott a vásárlók kiszolgálása. A dolgozók 25 százalékos béremelést és 15 százalékos létszámbővítést akarnak elérni.

„Általánosságban nem lehet kimondani, hogy mindenhol hiány van, de biztos van harminc-negyven áruház, ahol olyan szélsőséges állapot van már, annyira alacsony a munkavállalói létszám, hogy szinte működésképtelen az üzlet. Az, hogy a sztrájknak ilyen nagy volt a támogatottsága, véleményem szerint nem a bér miatt volt, hanem leginkább a létszám, a túlterheltség miatt” – vázolta Karsai Zoltán.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!