2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Torlódások, terelések, átépítések

2015. március 23., hétfő 08:10, frissítve: hétfő 17:59

A felújítások miatt jelentős forgalmi változásra és torlódásokra kell számítani mától Budapesten. A Széll Kálmán tér átépítése miatt a 4-es, 6-os villamosok helyett a Király utcáig pótlóbuszok viszik az utasokat. A Nagykörúton felbontják a sínpályát, így a korábbi, többsávos közlekedés helyett a főváros több pontján is buszsáv lassítja a forgalmat. Az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszánál az új, Budaörsi úti csomópontot építik ki. Már erős a forgalom a bevezető úton, a reggeli csúcsban valószínűleg a jelenleginél lassabban lehet majd haladni.

Felbontott aszfalt és sínpálya – vasárnap sem pihentek a munkások a Széll Kálmán téren. De nemcsak a tér alakul át, a közlekedés is. Vasárnaptól a Széll Kálmán tértől az Oktogonig villamosok helyett autóbuszok szállítják az utasokat. Nemcsak itt, a Nagykörúton is új villamospályát építenek. „Mától a 4-es, 6-os villamosok a dél-budai végállomások és az Oktogon között közlekednek, a Széll Kálmán tér és a Király utca között pótlóbusz jár a tervek szerint május 25-ig. Az egyik ok a Széll Kálmán tér átépítése, a budai fonódó villamoshálózat építése, illetve a Nagykörúton az Aradi utca és a Tátra utca közötti szakaszon a villamospálya felújítása miatt kell a 4-es, 6-os villamosoknak ilyen hosszú ideig rövidebb útvonalon közlekedni” – mondta Mátyási György, a BKK hírszolgálati főmunkatársa.


A Dél-Budáról indulók két hónapig csak a Teréz körútig utazhatnak villamossal. Ha innen folytatni akarják útjukat, azt csak egy kis séta után tehetik meg. A pótlóbusz ugyanis a tér túloldaláról indul. Az utasok többsége nem örült a változásnak. „Én Újpestről nem tudok átjutni Budára az unokámhoz meg a lányomhoz, mert ezt egy ökör, valaki kitalálta, ezt a hülyeséget. Azt mondják, két hónap alatt megcsinálják? Hát a 17-es vonalán csinálják majdnem egy éve” – fogalmazott Horváth Tamás.

Már vasárnap lépésben haladtak az autósok a Teréz körúton. Itt az átépítés miatt két hónapig csak egy sávban lehet a személygépkocsikkal haladni. A másik sávban a villamospótló közlekedik. Az építkezés miatt nemcsak itt, hanem a Nagykörút és a Margit körút több szakaszán is buszsávot alakítottak ki.

A pszichológus arra figyelmeztet, a forgalmi változással járó dugóra mindenkinek fel kell készülnie. „Három dolgot tudok ajánlani közlekedés-pszichológai szempontból: türelmet, békességet, nyugalmat. Ezt el kell viselnünk. Ez azokra vonatkozik elsősorban, akik arra járnak munkába, reggel erre vagy este arra. Ismétlem, el kell tudni viselni” – szögezte le Dulin Jenő.

Hétfőtől nemcsak a fővárosban, hanem az M1–M7-es autópálya bevezető szakaszánál is torlódásra lehet számítani. Az új, Budaörsi úti csomópont építése miatt módosul több arra közlekedő jármű útvonala is.

Már csak araszolva lehet haladni

7 óra óta erős a forgalom a bevezető úton, egy-egy sávban már most is csak araszolva lehet haladni. Sávelhúzással továbbra is három sáv használható mindkét irányba, de azokat leszűkítették. A Balatoni út felől érkezők egy újonnan kiépített terelőúton keresztül, a Sasadi úti csomópont után önálló sávon tudnak ráhajtani a Budaörsi útra. Az itt közlekedő BKK-járatok menetrendje is változik a csomópontépítés miatt. A változások várhatóan októberig lesznek érvényben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!