2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Európai Híradó 04:00

Tóbiás: Majtényi jelölése szimbolikus

2017. február 15., szerda 21:00, frissítve: szerda 21:36

Önmagában sikernek tekinthető, hogy az MSZP, az LMP és a független ellenzéki képviselők saját köztársaságielnök-jelöltet tudtak állítani – mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Tóbiás József Majtényi László alkotmányjogász jelöléséről.

Az MSZP pártigazgatója szerint az esélytelenek nyugalmával induló Majtényi jelölése szimbolikus lépés, nem a „népszerűségi versenyt” kell megnyerni.

„Szerintem ez nem egy népszerűségi verseny. Ezért mondtam, hogy a legfontosabb, ami történt, hogy van, létezhet alternatíva. Tehát sokan – most a matematika nyelvéről beszélve, negyven aláírásra van szükség – ma, jelen pillanatban azt tudjuk mondani, hogy a Magyar Szocialista Párt, az LMP frakciója és a függetleneknek az együttes ajánlásával, támogatásával tud megjelenni maga az alternatíva. Természetesen én mindig el szoktam mondani, hogy biztosan, hogy lehet jobb, biztos, hogy lehet szebb, biztosan lehetne népszerűbb, de könyörgöm, mondott valaki mást?” – jelentette ki a Hír TV stúdiójában Tóbiás József pártigazgató.

Mint arról a Hír TV is beszámolt, az egykori adatvédelmi biztost, Majtényi Lászlót jelöli köztársasági elnöknek az MSZP. Erről mai frakcióülésükön döntöttek a szocialisták. A Fidesz viszont holnap, szintén a frakcióülésen tárgyalja meg, hogy ki legyen az államfőjelöltjük. Orbán Viktor miniszterelnök, pártelnök azonban már tavaly karácsony előtt személyesen közölte Áder Jánossal, hogy őt látná szívesen újabb öt évre az államfői székben. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!